نردبان امید

نردبان امیدme88.loxblog.com

 جاماندگان حسینی

میلیون ها عزادار مومن تهرانی، از ۳ نقطه این شهر تا حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) را پیاده طی کرده و ندای «هل من ناصر» امام حسین(ع) را لبیک گفتند.

جاماندگان اربعین حسینی صبح پنج شنبه مانند سال های گذشته و هم زمان با اربعین سید و سالار شهیدان از ۳ نقطه به سوی قبله تهران حرکت کردند.

مردم متدین و همیشه در صحنه پایتخت ایران، طبق یک آیین و سنت چند ساله، با پای پیاده از ۳ مسیر و به یاد پیاده روی مسیر نجف به کربلا به سوی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) حرکت کردند، تا به مردم دنیا پیام عشق و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت را صادر کنند.

امروز همه، از پیر و جوان، زن و مرد، آمدند تا بیعتی مجدد با ولایت کنند و نشان دهند عشق به اهل بیت و ایستادگی در راه ارزش ها در این کشور هر روز پر فروغ تر از روزهای دیگر خواهد شد، برخی از مسئولین نیز در این راهپیمایی حضور داشته و مسیر پیاده را طی کردند.

این مراسم با شکوه از ساعت ۶:۳۰ صبح و با سردادن شعارهای «لبیک یا حسین (ع)»، «لبیک یا زینب (س)» و «یا لثارات الحسین» مراسم اربعین حسینی در پایتخت را آغاز کردند و میلیون ها نفر از عاشقان سید و سالار شهیدان، در این مسیرها به عزاداری پرداختند.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

در اربعین شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام و اصحاب باوفای ایشان، حسینیه امام خمینی(ره) میزبان هیئت‌های دانشجویی از سراسر کشور بود و دانشجویان و دانشگاهیان در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی به عزاداری پرداختند.

در این مراسم رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان کوتاهی در جمع دانشجویان، ضمن تجلیل از مراسم پرشور عزاداری اربعین حسینی گفتند: این اجتماعات باید عزم همگان را ثابت و استوار کند و مهم است که در این مسیر همواره ثبات قدم داشته باشیم و تحت تاثیر ناهمواری‌ها و دشواری‌ها قرار نگیریم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: راه تلاش در راه خدا، اقامه حق و عدل و راه رسیدن به تمدن و جامعه اسلامی مسیر دشوار و پرفراز و نشیبی است اما مشاهده مسیر طی شده در انقلاب اسلامی و همچنین افق پیش‌رو، نشانه‌هایی کاملاً امید بخش، موفقیت‌آمیز و خوش عاقبت را نشان می‌دهد.

همچنین در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با تبیین مفهوم «نصرت ولی خدا» آنرا عبارتی عمیق و برجسته خواند و گفت: در پناه نصرت ولی خداست که ایمان و تقوای الهی ظهور و بروز می‌یابد.

وی زیارت اربعین را اوج محبت مردم به ولی خدا دانست و افزود: پیاده‌روی اربعین تمدن‌ساز و تجلی محبت و ایمان مردم و موجب اقتدار حق است.

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به پیاده‌روی بزرگ اربعین خاطرنشان کرد: فرهنگ پیاده‌روی اربعین باید در همه شئون زندگی و تولیدات فرهنگی جامعه ما تجلی یابد.

در این مراسم، آقای میثم مطیعی نیز به مرثیه خوانی  و نوحه‌سرایی پرداخت.

در پایان این مراسم دانشجویان نماز ظهر و عصر را به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه کردند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 آبان 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 24 شهريور 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

در تاریخ ایران اسلامی 14 و 15 خرداد یادآور نام و شخصیت رهبر بزرگ انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) است. بزرگ مردی که برای حمایت از مستضعفین و ملل مظلوم در برابر قدرت‌های زورگو و استکباری ایستاد.
در این بیانیه آمده است: 
امام خمینی(ره) در ایجاد الگویی نوین در اداره جوامع بشری و تأمین سعادت دنیوی و اخروی نقشی بی بدیل داشت و امروز سربلندی و سرافرازی ملت ایران در عرصه‌ های مختلف نبرد با دشمنان انقلاب اسلامی حاصل ولایت فقیه و مردم سالاری دینی است که تفکر هوشمندانه و خلاقانه آن امام راحل با تلفیق مبانی و آموزه‌های اسلام ناب محمدی(ص) و شرایط روز، آن را بوجود آورده و درکی جدید از شرایط تاریخی را فراروی سایر ملل و جوامع قرار داده است.
ارتش در ادامه بیانیه خود آورده است: امام خمینی(ره) متفکر بزرگ عصر حاضر و احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) و بزرگ مردی بود که جهان را با اندیشه الهی خود از فرو رفتن در اندیشه‌های دنیا طلبانه قدرت های جهانی رهانید و اسلام را بعنوان یگانه مسیر رستگاری بشریت به جهان معرفی کرد. بزرگ مردی که منادی دین و عدالت و محبوبترین رهبر مسلمانان در جهان معاصر و پناهگاه عدالت ‌طلبان و ستمدیدگان بود و آن چنان گام برمی داشت که برکات آن برای همیشه باقی مانده و خواهد ماند.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه بیانیه خود ضمن گرامیداشت سالروز قیام مردمی 15 خرداد که سرآغاز نهضت بیداری اسلامی ملت ایران و نشانگر عمق پیوند معنوی مردم با آرمان های الهی و نمایش فداکاری ملت برای حفظ اسلام و برچیده شدن سلطه طاغوتیان بود، پیشتازی و پرچمداری جبهه اسلام واقعی توسط جمهوری اسلامی ایران را از نعمات وجود بابرکت امام خمینی(ره) در تاریخ ایران اسلامی دانسته و استمرار این حرکت بزرگ الهی را در حمایت از ولایت مطلقه فقیه و نایب برحق امام راحل، حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) می داند و معتقد است امام خمینی (ره) یک حقیقت همیشه زنده است و اینک که 38 سال از رحلت آن ابرمرد بزرگ انقلاب اسلامی می گذرد راه و صراط آن امام همام بعنوان یک اسوه و الگو باقی مانده و چراغ راه رهپویان ایشان خواهد بود.
ارتش در پایان بیانیه خود ضمن دعوت از آحاد ملت ایران برای حضور گسترده و پرشور در آئین گرامیداشت سی و هشتمین سالگرد ارتحال ملکوتی رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و تأکید بر همراهی و شرکت یکپارچه کارکنان ارتش و خانواده آنها در این مراسم؛ اعلام می دارد فرزندان غیور امام راحل در ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تجدید میثاق با امام خمینی(ره) آماده اند تا با لبیک گویی به منویات و تدابیر ولی فقیه زمان و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) راه پر افتخار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را ادامه داده و تا همیشه تاریخ آن را تداوم ببخشد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 14 خرداد 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 ماه رمضان

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 9 خرداد 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 حاج اسماعیل دولابی

استاد اخلاق میرزا اسماعیل دولابی پیش از وفات برای زندگی مومنانه ۱۵ دستورالعمل را ذکر می‌کند که به ترتیب در ذیل آورده شده است.

استاد بزرگ اخلاق آقای میرزا اسماعیل دولابی پیش از وفات برای زندگی مومنانه 15 دستورالعمل را ذکر می‌کند که به ترتیب در ذیل آورده شده است:

1. هر وقت در زندگی‌ات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است.

2.زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.

3.اگر غلام خانه‌زادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم.

4. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است. حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه.

5.موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظر کوچک می کند و آخرت را بزرگ. حضرت امیر علیه السلام فرمود:یک ساعت دنیا را به همه ی آخرت نمی دهم. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن.

6.اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد.

7.تربت، دفع بلا می‌کند و همه ی تب ها و طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت می‌شود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور می‌کند.

8.هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصه‌دار که می‌شوید، گویا بدنتان چین می‌خورد و استغفار که می‌کنید، این چین ها باز می شود.

9. تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی وخدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی و . کار محبت همین است.

10.با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود.

11.خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم.

12. لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راست ی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود.


13.
ازهر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست. اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن. بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دهه‌ی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله

14.دل های مؤمنین که به هم وصل می‌شود، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل شده است...شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند."

15.هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الا"، تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 10 بهمن 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 رهبر انقلاب عزاداری سوگواری امام خامنه‌ای

مراسم سوگواری شهادت امام علی(ع) ظهر امروز در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.

در بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان و همزمان با سالروز شهادت مظلومانه‌ مولی‌الموحدین حضرت علی‌ابن‌ابیطالب (علیه‌السلام)، مراسم سوگواری و عزاداری آن حضرت با حضور قشرهای مختلف مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه‌ امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

در این مراسم، بعد از نماز ظهر، شرکت‌کنندگان در عزای شهادت جانکاه و مظلومانه‌ مولای متقیان حضرت علی (علیه‌السلام) به سوگواری پرداختند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 7 تير 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 شهادت حضرت علی(ع)

امیر مؤمنان، حضرت علی (علیه‌السلام) درباره ارزش‏ها و ویژگی‏های قرآن کریم فرمودند: قرآن، محل امنى است براى هر کس که وارد آن شود، راهنمایى است تا از او پیروى کند، وسیلۀ انجام وظیفه است براى آن که قرآن را راه و رسم خود قرار دهد.

 

ماه مبارک رمضان ماهی که باید نسبت به قرآن انس و پیوند ایجاد کرد؛ شوق ما زمانی زیاد می‌شود که توصیف قرآن را از کلام «اهل قرآن» بشناسیم و اهل قرآن اهل‏‌بیت عصمت و طهارت (ع) هستند، بزرگوارانی که تمام عمر پر خیر و برکت خود را در قرآن و با قرآن زندگی کردند و بسیار در این زمینه تقید داشتند.

حال چنانکه گفته شد، جهت انس با قرآن و بهره بردن از معارف آن، باید سراغ اهل آن برویم، چرا که هرکس، در هر زمان و مکانی خواست از قرآن بهره داشته باشد، قبلش آشیانه خود را در بیوت اهل بیت (ع) بنا نهاد و با نور عترت (ع) بود که مسیر هدایت را از قرآن یافت. ( فی‏ بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فیها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ)؛ در این خانه‌‏ها خداوند اذن رفعت و اوج گرفتن و ذکر نامش را داده است، زیرا اهل آن کسانی هستند که نه تجارت و نه داد و ستدی‏، آنان را از یاد خدا و برپا داشتن نماز و دادن زکات‏، به خود مشغول نمی‏‌دارد ( رِجالٌ لا تُلْهیهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إیتاءِ الزَّکاةِ) و از روزی که دلها و دیده‌‏ها در آن زیرورو می‏‌شود می‏‌هراسند ( یَخافُونَ یَوْماً تَتَقَلَّبُ فیهِ الْقُلُوبُ وَ الْأَبْصارُ). خوشا به حال آن کس که در یکی از این خانه‌‏ها ساکن شد و بهره‏‌ها برد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 7 تير 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 ماه رمضان

ضیافت الله در عالم ماده، عبارت از این است که ما را پرهیز بدهد از تمام شهوات دنیوی. این مرتبه مادی ضیافت الله است که همه کسانی‌که دعوت شدند به این ضیافت، بدانند که ضیافت خدا در این نشأه، چشم‌پوشی از شهوات است.

فرازهایی از فرمایشات حضرت امام خمینی‌(ره) بمناسبت فرارسیدن شهر الله الاعظم به شرح ذیل است:

آداب ظاهری روزه برای مبتدی‌ها؛ اجتناب از معاصی

*   ضیافت‌ الله در عالم ماده‌

ضیافت الله در عالم ماده، عبارت از این است که ما را پرهیز بدهد از تمام شهوات دنیوی. این مرتبه مادی ضیافت الله است که همه کسانی‌که دعوت شدند به این ضیافت، بدانند که ضیافت خدا در این نشأه، چشم‌پوشی از شهوات است.(صحیفه امام، ج 20، ص 266)

این ضیافت همه‌اش‌ترک است؛ ترک شهوات از قبیل خوردنی‌ها، نوشیدنی‌ها و جهات دیگری که شهوات انسان اقتضا می‌کند. خداوند دعوت کرده است ما را به این‌که شما باید وارد بشوید در این میهمان‌خانه و این ضیافت هم جز ترک، چیزی نیست؛ ترک هوی‌ها، ترک خودی‌ها، ترک منی‌ها، منیت‌ها، این‌ها همه در این میهمان‌خانه است.(صحیفه امام، ج 21، ص 45(

*   شرط ورود به ضیافت‌الله‌

مراتب کمالات انسان برای ورود در ضیافت خدا زیاد است و باید از مقدمات شروع بشود. مقدمات هم همان توجه به غیر نداشتن و غیری را ندیدن و جز خدا ندیدن و توجه به هیچ‌چیز غیر از او نداشتن است.

این معنا از همه مردم مطلوب است و اگر بخواهند در ضیافت خدا وارد بشوند، به اندازه وُسع خودشان باید از دنیا اعراض کنند و قلبشان را از دنیا برگردانند.(صحیفه امام، ج 17، صص 490 - 491) (اگر) بخواهید دعوت خدا را به ضیافت اجابت کنید و وارد بشوید در ضیافت الله، بدون این‌که قلبهای خودتان را از این دنیا منسلخ کنید، امکان ندارد.(صحیفه امام، ج 17، ص 493)

*   آداب ظاهری روزه برای مبتدی‌ها

معنای روزه فقط خودداری و امساک از خوردن و آشامیدن نمی‌باشد. از معاصی هم باید خودداری کرد. این از آداب اولیه روزه می‌باشد که برای مبتدی‌ها است. آداب روزه برای مردان الهی که می‌خواهند به معدن عظمت برسند، غیر از این می‌باشد. شما اقلا به آداب اولیه روزه عمل نمایید و همان‌طور که شکم را از خوردن و آشامیدن نگه می‌دارید، چشم و گوش و زبان را هم از معاصی بازدارید. در غیر این‌صورت اگر روزه شما صحیح شرعی باشد، مقبول الهی نبوده، بالا نمی‌رود. اقلا به این آداب ظاهری صوم پایبند باشید.(جهاد اکبر، صص 38 41(

*   عهد ببندید و تصمیم بگیرید

شما تصمیم بگیرید لااقل در این یک ماه از خود مراقبت به‌عمل آورید، از گفتار و کرداری که خداوند تبارک و تعالی راضی نیست، اجتناب ورزید. از هم‌اکنون در همین مجلس با خدای خود عهد ببندید که در ماه مبارک رمضان از غیبت، تهمت و بدگویی نسبت به دیگران خودداری کنید. زبان، چشم، دست، گوش و سایر اعضا و جوارح را تحت اراده خود درآورید. اعمال و اقوال خود را مراقبت نمایید، شاید همین عمل شایسته موجب گردد که خداوند تبارک و تعالی به شما توجه فرموده، توفیق عنایت کند و پس از سپری‌شدن شهر صیام که شیاطین از زنجیر رها می‌گردند، شما اصلاح شده باشید و دیگر فریب شیطان را نخورید و مهذب گردید.

 

باز تکرار می‌کنم تصمیم بگیرید در این سی روز ماه مبارک رمضان، مراقب زبان، چشم، گوش و همه اعضا و جوارح خود باشید و دائماً متوجه باشید این عملی که می‌خواهید انجام دهید، این سخنی که می‌خواهید بر زبان آورید، این مطلبی که دارید استماع می‌کنید، از نظر شرع چه حکمی دارد؟ این آداب اولی و ظاهری صوم است، اقلا به این آداب ظاهری صوم پایبند باشید.(جهاد اکبر، صص 38 41)

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 17 خرداد 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 امام و رهبری

مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در حرم حضرت معصومه(س) از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

مراسم سالگرد ارتحال جانسوز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) و بزرگداشت قیام جاودانه پانزدهم خرداد و تجلیل از شهدای گرانقدر آن، روز پنج‌شنبه 13 خرداد بعد از نماز مغرب و عشاء از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) در قم برگزار می‌شود.

دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه‌ای از علما، اساتید و روحانیون معظم و عموم امت شهیدپرور برای شرکت در این مجلس باشکوه دعوت به‌عمل آورده است.

 

در تهران نیز مراسم باشکوه سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) با حضور پرشور مردم مؤمن و انقلابی در روز جمعه 14 خرداد در مرقد مطهر آن عزیز سفرکرده برگزار خواهد شد و حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 12 خرداد 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 اعمال شب و روز «نیمه‎شعبان» چیست؟

شب نیمه شعبان، شب بسیار مباركى است. از امام جعفر صادق علیه السلام روایت است كه از امام محمدباقر علیه‌السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد؛ امام فرمود آن شب بعد از لیلة القدر افضل شب‌ها است. در آن شب خداوند به بندگان، فضل خود را عطا مى‌فرماید و ایشان را به مَنّ و كَرَم خویش مى‌آمرزد. پس سعى و كوشش كنید در تقرّب جستن به سوى خداى تعالى در آن شب، كه آن شبى است كه خدا قسم یاد فرموده به ذات مقدس خود كه سائلى را از درگاه خود تا زمانی كه مطلب گناهی را درخواست نکند؛ دست خالى برنگرداند و آن شبى است كه قرار داده حق تعالى آن را از براى ما به مقابل آن كه قرار داده شب قدر را براى پیغمبر ما صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَ آله. پس كوشش كنید در دعا و ثنا بر خداى تعالی و از جمله بركات این شب مبارك آن است كه ولادت با سعادت حضرت صاحب عصر امام زمان ارواحُنا لَهُ الفداء در سحر این شب سال دویست و پنجاه و پنج در سامراء واقع شده و باعث مزید شرافت این شب مبارك شده است .

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: شنبه 1 خرداد 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

جبهه کفر وادار به عقب‌نشینی خواهد شد/ دارند قضیه فلسطین را به فراموشی می‌سپارند

رهبری

رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه تروریست‌های تکفیری و نزدیک به وهابی‌ها کاری را که دشمن می‌خواهد انجام می‌دهند، فرمودند: دارند قضیه فلسطین را به فراموشی می‌سپارند.

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع شرکت‌کنندگان در سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم، ایمان به خدا و کفر به طاغوت را مبنای اصلی و واقعی اقتدار دانستند و با تأکید بر اینکه آمریکا «طاغوت اعظم» و «شیطان اکبر» است، گفتند: امروز مهمترین وظیفه علما، روشنفکران و نخبگان، «روشنگری» و «جهاد تبیینی» در قبال فریبکاری‌های طواغیت است و امت اسلامی نیز باید فریب وعده‌های قدرت‌ها را نخورد و از تهدیدهای آنها هم نهراسد.

رهبر انقلاب اسلامی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران این مسابقات، قرآن را محور «وحدت امت اسلامی» خواندند و افزودند: در شرایطی که سیاست‌های استکبار بر ایجاد اختلاف و درگیری میان مسلمانان است، امت اسلامی باید با تمسک به این نعمت بزرگ الهی در مسیر وحدت و انسجام حرکت کند.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 29 ارديبهشت 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 اعتکاف چیست؟

اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.

روزه که خود عبادتی ارزشمند است شرط اعتکاف است. حضور در مسجد و خواندن نماز هم شرط آن است. عاکف سه روز در مسجد جامع مقیم می گردد و جز برای ضروریات، کوی دوست را ترک نمی گوید. خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید. اعتکاف عهد مودّت و میثاق مجدد با پروردگار است.

در فضیلت اعتکاف این بس که معادل طواف کعبه و همتای رکوع و سجود است. خدای منّان می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند."

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 3 ارديبهشت 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

دوم اردیبهشت سالروز ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر و روز مرد پیشاپیش مبارک باد 

 کارتهای تبریک روز پدر 95|96

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: شنبه 28 فروردين 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد شدید از کسانی که روزگار و دنیای فردا را دنیای مذاکره می دانند و نه موشک خاطرنشان کردند: روزگار، روزگار همه چیز است وگرنه به راحتی و به صراحت حق ملت را خواهند خورد.

رهبری

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح روز چهارشنبه در سالروز میلاد حضرت فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها در دیدار جمعی از مداحان و ذاکران، بیان مباحث کاربردی از زندگی اهل‌بیت علیهم‌السلام را موجب عمق‌یابی و تأثیرگذاری بیشتر مداحی‌ها خواندند و با اشاره به استفاده‌ی مستمر دشمنان از همه‌ی ابزارها برای مقابله با ملت ایران و نظام اسلامی تأکید کردند: در روزگار پیچیده‌ی امروز و فردا، باید از همه‌ی ابزارهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دفاعی، برای تقویت جایگاه ایران استفاده کنیم.

 

ایشان با تبریک عید ولادت حضرت صدیقه کبری(س)، مداحی و ذاکری اهل‌بیت را، افتخار خواندند و افزودند: پدیده مداحی و نغمه سرایی به این عمومیت و عمق معانی، از اختصاصات جامعه شیعی است و جا دارد دانشجویان و پژوهشگران درباره راههای علمی گسترش و عمق یابی این پدیده کار کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فهم و بیان مقام با عظمت و نورانی حضرت فاطمه زهرا (س) را واقعاً ناممکن خواندند و افزودند: با وجود این، درباره سیره و رفتار آن حضرت، نکات فراوانی برای بیان و درس آموزی وجود دارد.

رهبر انقلاب با اشاره به استفاده دشمنان انقلاب از همه ابزارهای قدیمی و پیشرفته برای خصومت با ایران تأکید کردند: آنها از «گفتگو، مبادلات اقتصادی، تحریم، تهدید نظامی و هر وسیله دیگر» برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند و ما نیز باید در همه این زمینه ها، توان مقابله و دفاع داشته باشیم.

ایشان، توان نظامی را بیشترین تکیه گاه مستکبران برای زورگویی به ملت ایران خواندند و با طرح یک سئوال اساسی افزودند: در این اوضاع جنگل وار جهانی، اگر جمهوری اسلامی صرفاً به دنبال مذاکره و مبادله اقتصادی و حتی علم و فناوری برود اما توان دفاعی نداشته باشد آیا حتی دولت های کوچک نیز به خود اجازه تهدید ملت ایران را نخواهند داد؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد شدید از کسانی که روزگار و دنیای فردا را دنیای مذاکره می دانند و نه موشک خاطرنشان کردند: روزگار، روزگار همه چیز است وگرنه به راحتی و به صراحت حق ملت را خواهند خورد.ایشان افزودند: اگر این حرف از روی ناآگاهی گفته شده باشد یک مسئله است اما اگر از روی آگاهی باشد خیانت است.رهبر انقلاب، نمایش موشکهای پیشرفته و دقیق سپاه پاسداران را موجب خرسندی ملتهایی خواندند که از امریکا و رژیم صهیونیستی، دلشان خون است اما کاری از دستشان بر نمی آید.

ایشان افزودند: دشمنان مدام در حال تقویت توان نظامی و موشکی خود هستند در این شرایط چطور می گوییم روزگار موشک گذشته است؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این حرفها را شبیه حرفهای برخی اعضای دولت موقت دانستند که اوایل انقلاب می گفتند جنگنده های اف ۱۴ را که خریده ایم به امریکا پس بدهیم، به دردمان نمی خورد!

رهبر انقلاب افزودند: در آن موقع ایستادگی و افشاگری کردیم و چندی بعد که صدام به ایران حمله کرد معلوم شد چقدر به این ابزارهای دفاعی نیاز داریم.

رهبر انقلاب با تأکید مجدد بر موافقت خود با ابزار دیپلماسی و مذاکره سیاسی بجز چند استثنا افزودند: طوری تبلیغ نکنند که انگار با گفتگو مخالفیم، ما می گوییم باید قوی و هوشیار مذاکره کرد تا سرمان کلاه نرود.

ایشان در خصوص اقتصاد مقاومتی نیز خاطرنشان کردند: تکرار حرفها و شعارها، کسالت بار می شود بنابراین هنگام «اقدام و عمل» برای بهبود وضع اقتصادی کشور و اوضاع معیشتی مردم است.

 

رهبر انقلاب افزودند: البته ۳۷ سال است دشمنان به موازات توطئه های مختلف از ناممکن بودن تداوم نظام اسلامی می گویند اما نظام منتخب ملت ایران اکنون از نهال اول انقلاب به درختی تناور و سرسبز تبدیل شده و این واقعیت نشان می دهد استعداد رشد و بالندگی و قوی تر شدن، در ذات نظام اسلامی است و هر روز بیشتر محقق خواهد شد.رهبر انقلاب افق آینده کشور را روشن و شوق آفرین خواندند و به مداحان و ذاکران توصیه کردند: با اشعار پرمغز و اجرای هنرمندانه، مستمعین خود را به انسانهایی امیدوار، پرتلاش و کارآمد تبدیل کنید و هدایت مردم و بیداری و بصیرت افزایی را مهمترین وظیفه خود بدانید.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 12 فروردين 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

  • تحریمها بی اثر نبود ولی در كنار آن یك اثر مثبت بزرگ اتفاق افتاد و موجب شد نیروهای درونی، استعدادها و ظرفیت عظیم ملت ایران شكوفا شود.
  •  در مسائل بین المللی سعی دشمن این بود كه كاری كنند كه اجلاس غیرمتعهدها كمرنگ برگزار شود ولی سران دو سوم دنیا كه عضو غیرمتعهدها بودند فعالانه در این اجلاس شركت كنند.
  •  رئيس جمهور آمريكا در سخنرانی رسمی طوری از مشكلات اقتصادی ايران سخن ميگويد مانند آنكه دارد از پيروزی خود سخن ميگود و به پيروزيهای بزرگ ملت ايران اشاره نميكند و نخواهد كرد.
  •  خوب است دولتمردان آمریكا بفهمند با اقداماتی كه انجام دادند كار را بجایی رساندند كه تا نام دشمن برده میشود، نام آمریكا به ذهن‌ها خطور میكند
  • در اقتصاد مقاومتی رکن اساسی و مهم مقاوم بودن اقتصاد است
  •  سرمداران اسرائیل گاهی ایران را تهدید میكنند اما بنظر میدانند كه اگر غلطی بكنند جمهوری اسلامی، تل آویو و حیفا را با خاك یكسان خواهد كرد.
  • وابسته نبودن به قدرتهای بزرگ برای یک ملت فرصت است نه تهدید.
  • در برنامه ریزی ها همیشه جلوتراز دشمن حرکت کنیم و در مقابل فعالیت دشمن نباید در حال انفعال بسر برد، باید هوشمندانه نقشه دشمنان را حدس زد.
  • یک ملت زنده از فشار تهدید و سخت گیری دشمن هرگز به زانو در نخواهد امد.
  • انچه برای یک ملت مهم است تکیه بر استعداد درونی ،اعتماد به خود و تکیه نکردن به دشمنان است/ ملت این قادر است تهدید ها را به فرصت تبدیل کند.
  • در سایه امریکا زندگی نکردن به معنای عقب افتادگی کشور نیست.
  • امریکا توان براندازی جمهوری اسلامی را ندارد.
  • پیشنهاد مذاکره از سوی امریکایی ها یک تاکتیک برای فریب دادن افکار عمومی دنیا است.
  • ایران در موضوع هسته ای فقط خواهان پذیرش حق غنی سازی است.
  • امریکایی ها اگر خواهان حل مشکلات هستند از دشمنی با جمهوری اسلامی و ملت ایران دست بردارند.
  • انتخابات در کشور ما مظهر حماسه سیاسی ، اقتدار نظام اسلامی ، ابروی نظام ، مظهر اراده ملی و نماد مردم سالاری اسلامی است.
  • دشمنان ملت ایران تلاش میکند انتخابات را بی رونق و مردم را ناامید کنند/حضور مردم در پای صندق های رای تهدید های دشمن را بی اثر و امنیت کشور را تامین خواهد کرد.
  • همه سلایق و جریان های معتقد به جمهوری اسلامی می توانند در انتخابات شرکت کنند.

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 2 فروردين 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

خداوند در آیه 20 سوره حدید مراحل مختلف زندگی دنیوی انسان را بیان می کند. در این آیه چنین آمده است:
‹‹اعْلَمُواْ أَنَّمَا الحَْيَوةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَ لهَْوٌ وَ زِينَةٌ وَ تَفَاخُرُ  بَيْنَكُمْ وَ تَكاَثُرٌ فىِ الْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلَادِ  كَمَثَلِ غَيْثٍ أَعجَْبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ثمُ‏َّ يهَِيجُ فَترََئهُ مُصْفَرًّا ثمُ‏َّ يَكُونُ حُطَامًا  وَ فىِ الاَْخِرَةِ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِّنَ اللَّهِ وَ رِضْوَانٌ  وَ مَا الحَْيَوةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُور» بدانيد زندگى دنيا تنها بازى و سرگرمى و تجمّل پرستى و فخرفروشى در ميان شما و افزون طلبى در اموال و فرزندان است، همانند بارانى كه محصولش كشاورزان را در شگفتى فرو مى‏ برد، سپس خشك مى‏ شود بگونه‏ اى كه آن را زردرنگ مى‏ بينى سپس تبديل به كاه مى‏ شود! و در آخرت، عذاب شديد است يا مغفرت و رضاى الهى و (به هر حال) زندگى دنيا چيزى جز متاع فريب نيست!
خداوند متعال در این آیه زندگی دنیا را توصیف کرده است و در این توصیف برای دنیا پنج مرحله شمرده است: غفلت، سرگرمی، تجمّل، تفاخر و تکاثر. این پنج مرحله در واقع دوران های پنج گانه زندگی انسان را تشکیل می دهد. نخست دوران کورکی است که زندگی در هاله ای از غفلت، بی خبری و بازی فرومی رود. سپس مرحله نوجوانی فرا می رسد و سرگرمی، جای بازی را می گیرد. در این مرحله انسان به دنبال مسائلی است که او را به خود سرگرم سازد و از مسائل جدی دور دارد. مرحله سوم، مرحله جوانی، شور، عشق و تجمل پرستی است. در مرحله چهارم احساسات کسب مقام و فخر در انسان خودنمایی می کند و در مرحله پنجم به فکر افزایش مال و جمع ثروت و نفرات می افتد.

قرآن همه این مراحل را متاع فریب و نیرنگ می داند. بنابراین دنیا ابزاری است برای خودفریبی و فریب دادن دیگران. این در مورد کسانی است که دنیا را هدف نهایی خود قرار می دهند، به آن دل می بندند، برآن تکیه می کنند و آخرین آرزویشان دست یازیدن به آن است. اما اگر مواهب این جهان مادی وسیله ای برای وصل به ارزش های والای انسانی و سعادت جاودان باشد، هرگز دنیای مذموم نیست؛ بلکه مزرعه آخرت و پلی برای رسیدن به هدف های بزرگ است.

قرآن حکیم برای هر یک از مراحل یاد شده دنیای مذموم گاهی یک یا چند آیه نازل فرموده است.
گاهی به عنوان لهو و لعب: « وَ مَا الْحَيَوةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ»[1]؛

 گاهی به عنوان متاع غرور: « وَ مَا الْحَيَوةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَعُ الْغُرُور»(2)

و زمانی به عنوان متاع قلیل: « مَتاعُ الدُّنْيا قَليلٌ وَ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِمَنِ اتَّقى»[3].


توجه به ویژگی هایی که برای دنیا نقل شده است، انسان را به تفکر وا می دارد که این همه ارزش گذاری برای دنیا و درجات و مقامات آن چه معنایی می تواند داشته باشد، در حالیکه می دانیم دنیا تمام تلاشش را برای فریب انسان به کار انداخته و از هر راهی استفاده می کند!

پی نوشت:

[1] . زندگى دنيا، چيزى جز بازى و سرگرمى نیست. انعام،۳۲

[2] . و زندگى دنيا، چيزى جز سرمايه فريب نيست. آل عمران،۱۸۵

[3] . بگو: «سرمايه زندگى دنيا، ناچيز است! و سراى آخرت، براى كسى كه پرهيزگار باشد، بهتر است! نساء،۷۷
[4] .معاد در قرآن، عبدالله جوادی آملی، نشر اسراء، 1382، ص60-63

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 21 اسفند 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 حضرت زهرا

پیامبر فرمودند: «ای فاطمه! هیچگاه پیش از آنکه چهار کار انجام داده باشی نخواب: قرآن را ختم کن، پیامبران را شفیع خود قرار ده، مومنان را از خود خشنود ساز، حج و عمره انجام بده

از حضرت زهرا(س) روایت شده است که فرمودند: حضرت رسول اکرم(ص) به خانه‌ام تشریف آورد، در حالیکه من بستر خود را برای خوابیدن پهن کرده بودم، فرمود  «ای فاطمه! هیچگاه پیش از آنکه چهار کار انجام داده باشی نخواب: قرآن را ختم کن، پیامبران را شفیع خود قرار ده، مومنان را از خود خشنود ساز، حج و عمره انجام بده

این مطلب را فرمود و مشغول نماز خواندن شد و من صبر کردم تا اینکه نمازش تمام شد.
عرض کردم: یا رسول الله! به چهار کار دستور دادی که در این حال توان انجامش را ندارم.

 

رسول خدا(ص) تبسمی کرده و فرمود: هرگاه سوره  اخلاص (قل هو الله احد) را سه مرتبه بخوانی، مثل آنست که قرآن را ختم کرده‌ای و هرگاه بر من و پیامبران پیش از من درود بفرستی، ما شفیعان تو در روز قیامت خواهیم بود و هرگاه برای مومنان استغفار کنی، از تو خشنود خواهند شد و هر گاه بگویی (سبحان الله و الحمد الله و لا اله الا الله و الله اکبر) حج و عمره انجام داده ای.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 4 اسفند 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 میرزا

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: کلام ائمه(ع) را که فرمودند دنیای دوستان ما ابتدای برزخ آنان است، قبول کن. مومن در منزل دنیا، برزخ را طی می‌کند.

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: کلام ائمه(ع) را که فرمودند دنیای دوستان ما ابتدای برزخ آنان است، قبول کن. مومن در منزل دنیا، برزخ را طی می‌کند. به سلامتی جمال امام را که دیدی به افق قیامت نزدیک شده‌ایم. برزخ، قیامت صغری است که به مجرد ملاقات حجت خدا وارد آن شدیم. قیامت صغری نزدیک قیامت کبری است. خیلی نزدیک است؛ مثل صبحی است که می‌دمد.


یک وقت می‌بینی که چند دقیقه دیگر صبح شد. قرآن از من و شما خبر می‌گیرد: «الیس الصبح بقریب»(1) آیا صبح نزدیک نیست. قرآن از ما توقع دارد که درک کنیم. این خبرگیری قرآن توقع است. از مومنین توقع دارد که نزدیکی صبح را مشاهده کرده باشند. «الیس الله بکاف عبده؟»(2) این هم توقع است. توقع بزرگ از کوچک. خداوند این همه نعمت و رحمت به ما داده است. اگر توقع داشته باشد که رشد کرده باشیم، زیاد نیست. می‌فرماید: آیا خدا شما را کافی نیست؟


عزیزان من، این توقع بزرگ از کوچک خیلی عزت است، خیلی آقایی می‌آورد، گرچه به این درجه نرسیده باشیم. وقتی می‌بینیم که این توقع را دارد، کمر آدم خیلی قرص می‌شود.

چقدر خوب است که آدم اشتیاق به صبح داشته باشد. همه شما عقب صبح می‌گردید، به دنیا یک جرقه و یک نور از انوار مطهره، تا قلب و جان چشمتان را روشن کند. چشم روشنی همین است. اگر در عالم چشم روشنی وجود داشته باشد همین است که انسان به نور جمال محمد و آل محمد(ص) چشمش روشن گردد.

نور که آمد، حق همه چیز ادا می‌شود. تا نور نیامده است حق معلوم نیست. نور است که زندگی انسان را روی غلتک می‌اندازد. در تاریکی چیزی پیدا نیست. چشم داریم، اما نمی بینیم. اهل ریاضت هم چشم دارند اما خوب نمی‌بینند، باز شلوغ کاری می‌کنند. چون هنوز نور به آنها نداده‌اند. نور نیامده است.

ولی یک انسان متدین را می‌بیند که نور دارد. خلاف نمی‌کند، اذیت نمی‌کند، با ادب کامل است، تمام افعالش کامل است. چون یک چراغ دست اوست. جلو پای خودش را می‌بیند. از خدا بخواهید با نور محمد و آل محمد(ص) چشممان باز شود. آن را ملاقات کنید که نجات انسان در آن است.

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 قرآن

در این گزارش جایگاه و اهمیت سلامت روان و آرامش روحی را از منظر قرآن و احادیث و روایات اسلامی بررسی می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن کمالی، کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به جایگاه سلامت روان در قرآن و احادیث و روایات اسلامی گفت: امیر مؤمنان علی(ع) در یکی از خطبه‌های گوهر‌بار خودشان فرمودند «کسی که با ظلم و ستم پیروزی به دست آورده، پیروز نشده بلکه پیروز واقعی میدان جنگ کسی است که بر هوای نفس خود غلبه پیدا کرده است

وی افزود: این حدیث اهمیت والای غلبه بر نفس، گذر از خشم، تشویش و رسیدن به سلامت نفس را در اسلام نشان می‌دهد، تا جایی که امیر مؤمنان آن را پیروزی واقعی برشمرده‌اند.

این کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: شخصی در مراسم حج از امام(ع) سؤال پرسید «آیا ثوابی بالاتر از زیارت کعبه وجود دارد؟» امام(ع) چنین پاسخ داد که ثواب عیادت مریض و احسان به پدر و مادر به مراتب بالاتر از اعمال حج است و خداوند آرامش روحی را ارزانی چنین فردی می‌کند.

وی تصریح کرد: این حدیث بیانگر این امر است که رسیدن به آرامش روحی و روانی تا چه حد ارزشمند است.

این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: خدای متعال در آیه‌ 28 سوره‌ رعد در خصوص راه رسیدن به آرامش و اطمینان خاطر می فرمایند «...الا بذکرالله تطمئن القلوب» ذکر خداست که بر مؤمنان رحمت را روز افزون می‌کند و این رحمت چیزی جز آرامش خاطر روح و قلب آدمی نیست.

حجت‌الاسلام کمالی یادآور شد: علامه‌ طباطبایی مراد از قلب در قرآن را روح و روان می‌دانستند و خیلی از علمای بزرگ و شناخته شده‌ عالم تشیع مانند آیت‌الله بهجت طول عمری با برکت داشتند و در سنین کهولت با سلامت کامل درس خارج از فقه، اصول و فلسفه را به شاگردان خود می‌آموختند که این امر نیاز به داشتن سلامت روحی و آرامش روانی بسیار بالایی دارد.

وی ادامه داد: یکی از معانی اسلام «سلامت آفرین» بوده است و انسان با خواندن حتی یک آیه‌ از قرآن به آرامش خاطر می‌رسد.

حجت‌الاسلام کمالی خاطرنشان کرد: اگر افراد موحد نباشند و به تعالیم قرآنی احترام نگذارند، غرور کاذب پیدا می‌کنند و غرور مانع از رسیدن به اطمینان قلبی است.

این کارشناس مسائل مذهبی اظهار داشت: خداوند در آیه‌ 82 سوره‌ مبارکه اسراء، قرآن را مایه‌ شفا و متعالی‌کننده‌ روح معرفی می‌کند و می‌فرماید «و ننزل من‌ القرآن ما هو شفاء و رحمة للمؤمنین و لا یزید الظالمین الا خسارا» و ما آنچه را برای مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل می‌کنیم و ستمگران را جز زیان نمی‌افزاید.

وی گفت: با جست‌وجو در سیره نبوی نیز به اهمیت روح و روان انسان پی می‌بریم و می‌توانیم با الگوبرداری از ایشان و ائمه اطهار(ع) به درجات متعالی روحی دست یابیم.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: روزی ورزشکاری به رسول خدا(ص) گفت «من سنگ را دو نصف می‌کنم.» پیامبر فرمودند پیروز آن کسی نیسا که تنها قدرت بدنی خود را پرورده باشد بلکه ان کسی است که برنفس خود غلبه کرده باشد، پیامبر هیچگاه سلامتی را تنها سلامت جسمی ندانسته و رسیدن به روح متعالی را نیز قابل توجه برشمرده‌اند.

وی تصریح کرد: از این رو اسلام را مانند نوزادی تازه متولد شده، شاداب و البته عریان معرفی کرده‌اند که بر مؤمن است تا با رسیدن تعالی روح، لباس تقوا بر آن بپوشاند.

این کارشناس مسائل مذهبی همچنین اضافه کرد: هنگامی که از پیامبر سؤال شد چه کسی با آرامش بیشتری زندگی می‌کند؟ پیامبر فرمود: کسی که زندگی دیگران از زندگی او سامان بگیرد، از این رو حضرت علی(ع) تأکید کردند «آنچه را برای خود نمی‌پسندی برای دیگران نپسند، و آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران نیز بپسند

 

حجت‌الاسلام و المسلمین کمالی خاطرنشان کرد: روح انسان توانایی و استعداد رسیدن به بالاترین کمالات را داراست و قابلیت متعالی شدن را دارد چرا که خدا در آیه‌ 29 سوره حجر می‌فرماید «...و نفخت فیه من روحی...» خداوند از روح خود بر ما دمیده است و بر ماست تا از ظرفیت رشد و کمال روح خود با بهره‌گیری از کلام خدا  و بهره‌گیری از سیره پیامبر و ائمه‌اطهار(علیهم‌السلام) استفاده کنیم و سلامت آن را ارج نهیم.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 1 بهمن 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 پیاده‌روی رابعین

بزرگترین حماسه و راهپیمایی جهان با حضور میلیون‌ ها زائر  مسلمان از کشورهای مختلف در مسیر نجف- کربلا در حال شکل‌گیری است.

در حالی که پنج روز دیگر به اربعین حسینی باقی مانده است، هم‌اکنون سراسر مسیرهای منتهی به استان کربلا مملو از کسانی است که قصد دارند خود را به بزرگترین راهپیمایی جهان برسانند.

گرچه این راهپیمایی در ده‌ها مسیر عراق به سمت کربلای حسینی برگزار می‌شود، اما مسیر حدودا 90 کیلومتری نجف- کربلا به عنوان اصلی‌ترین مسیر راهپیمایی تلقی می‌شود.

زائران ایرانی که بخش اعظمی از آنها تا صبح امروز به شهر نجف رسیده و آماده عزیمت به کربلا هستند، با استقبال گرم مردم عراق مواجه می‌شوند.

علی‌رغم برخی تهدیدهایی که از سوی دشمنان جهان اسلام علیه راهپیمایی اربعین شده بود، یک مقام امنیتی در عراق  گفت: تاکنون هیچ عمل موفق خرابکارانه از سوی تروریست‌ها نداشتیم و با تدابیر مهم امنیتی که اتخاذ کردیم، شرایط کاملا امن و آرام است.

ارتش و نیروهای مردمی عراق که در تأمین امنیت راهپیمایی اربعین همراه هستند، تدابیر لازم امنیتی را در سطح لازم اتخاذ کرده‌اند.

 

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 6 آذر 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 آیت الله سبحانی

 

آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه برخی از انسان‌ها و گروه‌ها با سوء برداشت از قرآن کریم به مقابله با خدا می‌پردازند گفت: داعش با تحریف آیات الهی در جهان فتنه‌گری می‌کند و دست به کشتار انسان‌های بی‌گناه می‌زند و هیچ ارزشی برای جان و مال انسان‌ها قائل نیست

آیت‌الله سبحانی شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه دوازدهمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به لزوم تبعیت از دستورات الهی در راستای عاقبت به خیری اظهار داشت: ملتی که در میان آن‌ها دزدی و کم فروشی وجود نداشته باشد سعادتمند می‌شود و در مقابل اگر ملتی از ارزش‌ها تهی شود و دزدی و خوردن حق مظلوم رایج شود دچار بدبختی می‌شود.

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه همه کارهای خداوند دارای حکمت است افزود: حضرت خضرنبی(ع) سه عمل به ظاهر خلاف را انجام داد که در ابتدا کشتی را سوراخ کرد و سپس جوان بی‌گناهی را کشت و همچنین دیواری را بنا کرد که ایشان گفت اگر کشتی را سوراخ نمی‌کردم به دست ظالم می‌افتاد و اگر این پسر زنده می‌ماند هم خود گمراه می‌شد و هم پدر مادرش را گمراه می‌کرد و اگر دیوار را بنا نمی‌کردم گنجی که زیر آن بود به دست شخص یتیم نمی‌رسید.

آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه حضرت یوسف (ع) به تعبیر رؤیا می‌پرداخت و در این زمینه خواب‌های آشفته‌ای که افرادی دیده بودند تعبیر می‌کرد گفت: حضرت یوسف (ع) در خواب دید که برادران و پدر و مادرش بر وی سجده کردند که تعبیر آن نشان داد وی درآینده به مقام و عظمت بسیار بالایی می‌رسد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه انسان‌ها حقایق قرآن کریم را در آخرت مشاهده می‌کنند عنوان کرد: حقایق عالم آخرت با این عالم تفاوت دارد و ذهن ما نمی‌تواند آخرت را تصور کند، روزی که در معاد محشور می‌شویم حقایق قرآنی را با چشم اخروی خویش مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه گاهی در این جهان واقعیت‌ها روشن می‌شود و گاهی پس از مرگ واقعیت‌ها را می‌بینیم تصریح کرد: مشرکان گاهی معتقد هستند که در مسئله خلقت آسمان و زمین دیگری به خداوند کمک کرده است و خدا برای خلقت آسمان و زمین تنها نبوده و برای خالق شریک غائل شدند که خداوند در قرآن کریم تاکید کرد من این عالم را خلق کرده‌ام و شریکی برای این کار نداشتم.

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم افزود: خداوند به ابلیس گفت چرا به انسان سجده نکردی و با این کار به من توهین کردی چون انسان موجودی است که من خلق کرده‌ام و تو باید به خلقت من سجده کنی و با سجده نکردن از فرمان من سرپیچی کردی.

آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه برخی از انسان‌ها و گروه‌ها با سو برداشت از قرآن کریم به مقابله با خدا می‌پردازند بیان کرد: داعش با تحریف آیات الهی در جهان فتنه‌گری می‌کند و دست به کشتار انسان‌های بی‌گناه می‌زند و هیچ ارزشی برای جان و مال انسان‌ها قائل نیست.

 

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 29 آبان 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ظریف: مهم‌ترین هدیه من به خارجی‌ها آثار فرشچیان است/ فرشچیان: کارهایم فضل پروردگار است
خبرگزاری فارس: ظریف: مهم‌ترین هدیه من به خارجی‌ها آثار فرشچیان است/ فرشچیان: کارهایم فضل پروردگار است+فیلم
 

 

 

 

 

محمدجواد ظریف در آیین رونمایی از دو اثر جدید استاد فرشچیان که در کاخ‌موزه سعدآباد برگزار شد، اظهار داشت: از زمانی که برادر خوب و بزرگوار آقای صادق خرازی در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، آثار استاد فرشچیان را به عنوان یک هدیه برای نمایندگان ارسال کرد، این افتخار را داشتم که چه به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران و چه در سمت کنونی، مهمترین هدیه‌ای که به میهمانان و سایر سفرا و کسانی که دوست داشتند با فرهنگ ایران آشنا بشوند، تقدیم کنم، مجموعه آثار استاد فرشچیان بود.

وی ادامه داد: در میان این هدایا، مجموعه دوم آثار استاد را برای همه سفرا فرستادم و مجموعه سوم را برای سفرای کشورهای اسلامی ارسال کردم و به نظرم هیچ اثر دیگری که بتوانم ارائه بدهم تا بزرگی، عظمت، انسان‌دوستی، معنویت و هنر ایرانی را جلوه بدهد ندیدم.

وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: هر بار که این اثر را هدیه می‌دادم، همه متحیر از این آثار بودند. حتی به فردی که برای ما لاف قدرت می‌زد، کتاب استاد را هدیه دادم تا بگویم با ایرانی که هنر را این چنین پرورش می‌دهد، نمی‌شود جز با اکرام و احترام صحبت کرد.

وی در پایان سخنانش گفت: برای این غرور و احساس خودباوری که استاد به ما و کارگزاران اهدا کرده است، به احترام ایشان می‌ایستیم و آرزوی طول عمر و سعادت برایشان داریم.

در ادامه این مراسم، استاد فرشچیان گفت: اگر کاری کردم «هذا من فضل ربی» بوده است و این مراسم موجب می‌شود که من با این سن و سال باز هم از خداوند بخواهم که بتوانم خدمتگذار مردم عزیزمان باشم.

آثار «ضامن آهو»، «پنجمین روز آفرینش»، «عصر عاشورا»، طراحی پنجمین ضریح حرم امام رضا(ع) و تابلوی «ستایش» که برداشتی از مفهوم آیه 'یسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأرْضِ' است، از جمله مهمترین کارهای هنری استاد فرشچیان است.

 

در پایان این مراسم از جدیدترین آثار استاد محمود فرشچیان با نام « آسمان چهارم» و «شام غریبان» رونمایی شد.

 

 

1208715_885.jpg (799×553)

1208716_136.jpg (800×553)

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 15 شهريور 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

حضرت امام جعفر صادق(ع) پيشواي ششم مسلمانان، در اين روز به دست خليفه ي عباسي، منصور دوانيقي مسموم و در مدينه به شهادت رسيد. امام صادق(ع) به شيخ الائمه نيز معروف است زيرا عمر ايشان از تمامي ائمه اطهار(ع) طولاني تر است. حضرت را در قبرستان بقيع در كنار پدر، جدّ و امام حسن مجتبي(ع) دفن كردند.

آن امام به هنگام شهادت شصت و پنج سال داشته و مدت سي و چهار سال از امامت حضرتش مي گذشت.

 

در ميان امامان معصوم(ع)، براي هيچ كدام همانند امام صادق(ع) فرصت و شرايط مساعدي پيش نيامد تا بتوانند در سطح وسيع به انقلاب فرهنگي بپردازند و با تشريح فرهنگ غني و پُرمايه ي اسلام، بر گسترش اين دين آسماني بيفزايند. ولي براي امام صادق(ع) اين فرصت، در گير و دار كشمكش ها و رودرويى بني اميه و بني عباس و جنگ قدرت به دست آمد. آن بزرگمرد علم و عمل از اين فرصت استفاده ي كامل كرد و اسلام و فقهِ آن را از ديدگاه ائمه ي اهل بيت(ع) معرفي نمود و با تربيت شاگردان بسيار و برجسته، حيات تازه اي به اسلام و مسلمين بخشيد و فرهنگ ناب تشيّع را كه از متن اسلام محمدي و علوي نشأت گرفته بود به جهانيان عرصه كرد. امام صادق(ع) به عنوان رييس مذهب جعفري حوزه ي علميه ي اسلامي در سطح عميق و وسيع تشكيل داده و علوم اسلامي را تدريس مي نمود. در اين حوزه، چهار هزار نفر به فراگيري علوم آل محمد(ص) مي پرداخته و حضرت در اين زمان، اسلام اصيل را از زير حجاب تيره و تار اسلام بني اميه و بني عباس آشكار ساخت.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 19 مرداد 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

در ظلمت شب نور جلى را کشتند
سرچشمه فیض ازلى را کشتند

جبریل امین گفت به آواز جلى
از فرط عدالتش على را کشتند

 

 

EMAM ALI 5

گشته دوعالم پُر از درد وغم بى كران
برسروسينه زند فاطمه بين جنان

 

گشته زمين و زمان غرق غم وشور و شين
گريه كندآسمان باحسن و باحسين

شهادت مظلومانه حضرت علی (ع)
برعاشقان ولایت تسلیت باد

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 17 تير 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 مجموعه اس ام اس ولادت امام حسن مجتبی +پیام تبریک و شعر


میلاد کریم سبزپوش آل فاطمه، تنهاترین سردار لشکر حیدر و غریب شهر پیامبر تهنیت باد.
.
.
.
.
روزه داران به رهش جان و دل ایثار کنید
امشب از جام تولای وی افطار کنید
میلاد کریم اهل بیت مبارک 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 10 تير 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ولادت با سعادت منجی عالم بشریت به تمام دوستدارانش مبارک باد 

آلبوم تصاویر حضرت مهدی(عج)

خدا خالق عشقه / محمد گل عشقه / علی مظهر عشقه / زهرا وجود عشقه

حسن نماد عشقه /  حسین سالار عشقه / عباس ساقی عشقه

زینب شاهدعشقه / سجاد راوی عشقه  / باقر کلام عشقه

صادق احیای عشقه /  کاظم صابرعشقه /  رضا ضامن عشقه

تقی جمال عشقه /  نقی پاکی عشقه / حسن بقای عشقه

مهدی قیام عشقه

اینم دعای عشقه: اللهم عجل لولیک الفر

 
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 13 خرداد 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

SMS greetings Imam Hussain (AS)

شعبان و شد و پیک عشق از راه آمد

عطر نفس بقیه الله آمد

با جلوه سجاد، ابوالفضل و حسین

یک ماه و سه خورشید در این ماه آمد

حلول ماه شعبان و فرخنده ایام اعیاد شعبانیه مبارک

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 1 خرداد 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

تو مبعوث شدی تا بارانِ رحمتِ فراگیرت                  بر ریگستانِ عطشناک جان ببارد
و دستان تهی از گوهر ناب ایمان                              را به قنوتِ زلال دعا و نیایش ببرد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: شنبه 26 ارديبهشت 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 1 ارديبهشت 1394برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

افسران به هوش! این تصویر ساخته ی دشمن است...!

در ادامه بخون حتما....

 سلام. از روز چهارشنبه که خبر توهین مجدد نشریه ی فرانسوی شارلی ایدو به گوش مسلمانان رسید،

پیامی با این محتوا و مضمون در شبکه های مجازی و اجتماعی قرار گرفت:«در اقدامی هماهنگ در مقابل عمل زشت روزنامه فرانسوی شارلی ایدو در چاپ مجدد کاریکاتور حضرت محمد صلی الله علیه و سلم، بسیاری از کاربران و گروه های شبکه های اجتماعی تصویر بالا را به عنوان عکس نمایه و پروفایل خود قرار دادند. (شما نیز این کار را انجام بدهید)»
اما این تصویر، یک تصویر ساخته شده توسط دشمن است. اگر به جمله ی قسمت پایینی تصویر نگاه کنید، متوجه می شوید که به جای کلمه more (بیشتر) از کلمه moke (به معنی آدم کودن) نوشته شده است. در واقع جمله ی اصلی نوشته شده این است:« I love him moke than myself» که معنای آن چنین می شود :«من او را از آدم کودن تر خودم بیشتر دوست دارم» (استغفرالله)(استغفرالله)(استغفرالله)(استغفرالله)
نکته اینجاست که در زبان انگلیسی از حرف بزرگ (مثل R) در وسط کلمه و جمله استفاده نمی کنند. و آن چه که در پایین تصویر در کلمه ی moke وجود دارد، «k کوچک» است.
لطفا این مطلب را بسرعت در همه ی شبکه های مجازی و اینترنتی و اجتماعی منتشر کنید
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

به مناسبت میلاد امام جعفر صادق(ع)؛

وصيت و سفارش امام صادق(ع) به شيعيان و دوستداران آن حضرت

صادق
 
شخصی به امام صادق(ع) گفت: مرا وصيت كن، حضرت فرمود: تو را به تقواى الهى و پرهيزكارى و عبادت و سجده طولانى و اداى امانت و راستگويى و خوش همسايگى وصيت مى‌كنم، زيرا سرلوحه برنامه پيامبر(ص) همین بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت ولادت امام ششم حضرت امام جعفر صادق(عليه السلام)مختصرى از زندگانى و شرح حال و فضائل آن بزرگوار را مى آوريم، به اميد آن كه از الطاف اين بزرگواران در دنيا و آخرت برخوردار باشيم.

تاريخ ولادت امام صادق(عليه السلام)

1 - امام صادق(عليه السلام) در هنگام طلوع فجر روز جمعه 27 ربيع الاول سال 83 هـ ق در شهر مقدس مدينه به دنيا آمدند، پدر آن بزرگوار حضرت امام باقر(عليه السلام)، و مادر آن بزرگوار امّ فروه دختر قاسم بن محمد بن أبى بكر بودند. حضرت صادق جعفر بن محمد بن على بن الحسين(عليه السلام) از ميان برادران خويش جانشين پدرش حضرت باقر(عليه السلام) بود، و وصى آن جناب بود كه پس از او به امر امامت قيام نمود، و در فضل و دانش سر آمد همه برادران گشت، و از همه آنان نام آورتر، و در قدر و منزلت بالاتر، و در ميان شيعه و سنى مقامش ارجمندتر بود، و به اندازه مردم از علوم آن حضرت نقل كرده اند كه سخنانش توشه راه كاروانيان و مسافران و نام ناميش در هر شهر و ديار زبانزد مردمان گشته، و از هيچ يك از اين خاندان علماء و دانشمندان بدان اندازه كه از آن جناب حديث نقل كرده از ديگرى نقل نكرده اند، و هيچ يك از اهل آثار و ناقلان اخبار بدان اندازه كه از آن حضرت بهره بردند از ديگران بهره گيرى نكردند، زيرا اصحاب حديث كه نام راويان ثقات آن بزرگوار را جمع كرده اند با اختلاف در عقيده و گفتار شماره آن به چهار هزار نفر مى رسد.
و دليل هاى روشن درباره امامت آن جناب به اندازه اى است كه دل ها را حيران كرده و زبان دشمن را از خورده گيرى گنگ و لال ساخته.

اسماء و القاب آن امام صادق(عليه السلام)

2 - نام آن حضرت جعفر و لقب شاخص ايشان حضرت «صادق» است، اگر چه القاب ديگرى همانند فاضل و صابر، و طاهر هم داشته اند، لقب صادق را حضرت رسول اكرم(صلى الله عليه وآله) براى آن حضرت انتخاب فرمودند، مرحوم مجلسى در جلد 47 بحار الانوار صفحه 8 روايتى بدين مضمون نقل كرده است:
«امام زين العابدين(عليه السلام) از پدرش و او از جدش امير المؤمنين(عليه السلام) نقل كرده كه فرمود: پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) فرمود: وقتى كه فرزند من جعفر بن محمد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب متولد شد، او را صادق نام گذاريد، زيرا در اولاد او كسى همنام او خواهد بود كه به ناحق دعوى امامت مى كند، و او را كذاب خواهند گفت.

فضائل و كرامات امام صادق(عليه السلام)

3 - فضائل آن حضرت زياده از آن است كه در اين مختصر احصا شود، لكن براى تيمن و تبرك به بعض آنها اشاره مى كنيم.
مالك بن انس فقيه مدينه مى گويد: نزد امام صادق(عليه السلام) مى رفتم، آن حضرت براى نشستن من متكا مى گذاشت و احترام مى فرمود و ايشان نسبت به من محبت داشت، و اين امر مرا بسيار خوشحال مى كرد و خداى را بر اين نعمت شكر مى كردم. سپس مالك مى گويد: آن حضرت مردى بود كه از سه حال خارج نبود: يا روزه بوده يا در حال نماز، و يا در حال ذكر خداوند، از بزرگان عبادت كنندگان، و در زهد سرآمد بود، از همان هايى كه از خدا خوف و خشيت فراوان دارند.

آن حضرت كثير الحديث، خوش مجلس، پر فايده بود. هر زمانى كه مى فرمود: «قال رسول الله(صلى الله عليه وآله)» گاهى رنگ آن حضرت كبود، و گاهى زرد مى شد، تا به جايى كه گاهى شناخته نمى شد. يك سال با آن حضرت به حج خانه خدا رفته بودم، وقتى كه گاه احرام شد، هرچه آن حضرت سعى مى كرد كه تلبيه «لبيك اللهم لبيك» بگويد، صدا در گلوى آن حضرت قطع مى شد و نزديك بود كه از بالاى مركب به زمين بيافتد، به آن حضرت عرض كردم; اى فرزند پيامبر بگو لبيك، زيرا بايد محرم شوى و چاره اى از گفتن نيست، آن حضرت فرمود: چگونه جسارت كنم و بگويم: «لبيك اللهم لبيك» در حالى كه مى ترسم از آن كه خداوند عزوجل به من بگويد: «لا لبيك و لا سعديك؟» بحار الانوار، ج 47، ص 16

شخصى به نام مفضل بن قيس مى گويد: نزد امام صادق(عليه السلام) رفتم و بعض گرفتارى هايم را به آن حضرت گفتم و از ايشان خواستم كه برايم دعا كند، آن بزرگوار به خادمه خانه فرمود: آن كيسه پولى را كه ابوجعفر منصور براى ما فرستاده بياور، خادمه كيسه را آورد، آن حضرت فرمود: اين كيسه اى است كه در آن چهار صد دينار است، به واسطه آن امور خود را اصلاح كن، به آن حضرت گفتم: فداى شما شوم، قصد من اين نبود، بلكه مى خواستم كه شما برايم دعا بفرماييد، آن حضرت گفت: من به شما دعا هم مى كنم، لكن همه گرفتاريت را براى ديگران باز گو مكن، زيرا خوار مى شوى. بحار الانوار ج 47، ص 34.

هشام بن سالم كه يكى از اصحاب آن حضرت است مى گويد: حضرت صادق(عليه السلام)وقتى شب مى شد كيسه اى برمى داشتند كه در آن نان و گوشت و پول گذاشته بودند، آن را به دوش مى گرفتند و براى فقراء و نيازمندان مدينه مى بردند و بين آنان تقسيم مى كردند، و كسى آن حضرت را نمى شناخت، تا آن كه ايشان از دنيا رفتند و فقراء دريافتند كه آن كسى كه دست كرم او بر سر آنان بوده امام صادق(عليه السلام) بوده است. بحار الانوار، ج 47، ص 38

مسمع بن عبدالملك مى گويد: در منى نزد امام صادق(عليه السلام) نشسته بودم در حالى كه ظرف انگورى در مجلس بود كه از آن مى خورديم. سائلى آمد و چيزى خواست، امام صادق(عليه السلام) خوشه انگورى به او داد. سائل گفت: به انگور نيازى ندارم، اگر پول بود! حضرت فرمود: خدا كار تو را بگشايد، شخص فقير رفت و سپس برگشت و گفت: خوشه انگور را بدهيد، حضرت فرمود: خدا كار تو را بگشايد و چيزى به او نداد. سپس شخص ديگرى آمد، امام(عليه السلام) سه دانه انگور به او داد، آن شخص سائل گرفت و گفت: سپاس خداوند دو جهان را كه مرا روزى داد.

امام صادق(عليه السلام) به او فرمود: بايست، سپس دو دست خود را از انگور پر كرد و به او داد، آن مرد گرفت و مثل دفعه قبل حمد خداى را به جاى آورد، امام(عليه السلام)دوباره او را امر به ايستادن كرد و به خادم فرمود: چقدر پول همراه دارى، نزد خادم بيست درهم يا نزديك به اين مبلغ بود، آن بزرگوار آن پول را به شخص سائل دادند، او گرفت و گفت: سپاس خداى را، اين نعمت از توست به تنهايى، و شريكى براى تو نيست، امام(عليه السلام)او را امر به توقف فرمود، و سپس پيراهنى كه در بر داشت بيرون آورده به او داد و فرمود اين لباس را بپوش، او هم پوشيد و گفت: سپاس خداوندى را كه مرا پوشانيد و مستور نموده اى ابا عبدالله خداوند ترا جزاى خير دهد و سپس رفت، راوى مى گويد اين شخص جز اين دعايى براى امام صادق(عليه السلام) نكرد، و ما گمان مى كرديم كه اگر براى خود آن حضرت دعا نكرده بود، بلكه فقط خداوند را سپاس مى گفت حضرت مرتب به او بخشش و احسان مى كردند، زيرا هر وقت حمد خداوند را به جاى مى آورد حضرت چيزى به او مى دادند. بحار الانوار ج 47، ص 42. و از اين روايت به خوبى فهميده مى شود كه امامان معصوم(عليهم السلام) چه اندازه توجه به حضرت پروردگار داشته و در مقابل عظمت او خاضع بوده اند.

همچنان كه در روايت ديگر وارد شده است كه امام صادق(عليه السلام) در نماز قرآن تلاوت مى كرد، تا آن كه غش كرد، وقتى كه به حالت عادى برگشت كسى پرسيد: چه چيز باعث اين حالت براى شما شد؟ آن حضرت فرمود: من مرتب آيات قرآن را تكرار مى كردم تا آن كه حالى براى من پيدا شد كه گويا قرآن را رو در رو از كسى كه آن را فرستاده مى شنيدم. بحار الانوار، ج 47، ص 58

شمه اى از كلمات امام صادق(عليه السلام)

الف: از سخنان آن حضرت است كه فرمود: اين گونه نيست كه هر كس قصد چيزى را كرد توانايى بر آن پيدا كند، و نه هر كه توانايى انجام كارى پيدا كرد موفق بدان شود، و نه هر كس موفق شد آن را درست به دست آورد، پس هر گاه قصد و توانايى و رسيدن به هدف همه با هم فراهم شد، آنگاه اسباب سعادت فراهم شده است. ارشاد شيخ مفيد(رحمه الله)، ج 25، ص 197.
ب: و در باب توبه فرموده اند: به تأخير انداختن توبه از فريفتگى به دنياست، و بسيارى امروز و فردا كردن از حيرت و سرگردانى است، و بهانه جويى بر خدا موجب هلاكت است، و پافشارى و تكرار در گناه به علت ايمنى از مكر خدا است، و ايمن نشوند از مكر خدا جز زيانكاران.

ج: و از سخنان آن حضرت(عليه السلام) در وادار كردن مردم به دقت نظر در دين خدا و شناختن دوستان او است كه مى فرمايد: نيك نظر و دقت كنيد در آنچه نادانى آن بر شما جايز و روا نيست، و براى خود خير انديشى كنيد، و بكوشيد در به دست آوردن آنچه در ندانستن آن بهانه و عذرى از شما پذيرفته نيست، زيرا در دين خدا اركانى است كه با جهل به آن اركان كوشش در عبادت سودى ندارد، و هر كه آن ها را شناخت معتقد و متدين به آنها شد ميانه روى در عبادت به او زيان نزدند (مقصود شناختن امام و امامت است كه كوشش در عبادت بدون شناسايى امام سودى ندارد، و ميانه روى در عبادت با معرفت به امام زيانى ندارد) و براى هيچ كس راهى به شناسايى اركان دين نيست جز آن كه خداوند توفيق عنايت فرمايد.

د: و از آن حضرت نقل شده است كه فرمود: همه دانش مردم را در چهار چيز يافتم،، اول: اين كه پروردگار خود را بشناسى، دوم: اين كه آنچه درباره تو انجام داده بدانى، سوم: اين كه آنچه از تو خواسته است بشناسى، چهارم: آنكه بدانى چه چيز تو را از دينت بيرون مى برد.

معارف واجبه از اين چهار قسم بيرون نيست زيرا نخستين چيزى كه بر بنده واجب است شناختن پروردگارش مى باشد، و چون دانست كه خدايى دارد واجب است كارهايى كه خدا درباره اش انجام داده بداند، و چون آن را دانست نعمت خدا را شناخته است، و چون نعمت خدا را در وجود خويش شناخت واجب است شكر آن را انجام دهد، و چون بخواهد شكر آن نعمت را به جا آورد لازم است خواسته خدا را بداند كه با انجام دادن آن پيرويش كند، و چون پيروى خدا بر او واجب شد بايد بداند چه چيز است كه او را از دين خدا بيرون برد تا از آن اجتناب ورزد، و در نتيجه اطاعت خدا و شكر نعمت هاى او را از روى اخلاص انجام خواهد داد.

وفات امام صادق(عليه السلام)

حضرت امام صادق(عليه السلام) در بيست و پنجم شوال سال 148 هـ ق در حالى كه 65 سال از عمر مبارك آن حضرت گذشته بود از دنيا رحلت فرمود، و در قبرستان بقيع در كنار پدر و جد و عموى خود امام مجتبى(عليه السلام) به خاك سپرده شد. و بنابر روايتى پس از آزار و اذيت زياد آن حضرت به وسيله عوامل منصور دوانيقى با سم به شهادت رسيد.
خداوند همه ما را از شيعيان آن حضرت قرار دهد.

وصيت و سفارش امام صادق(عليه السلام) به شيعيان و دوستداران آن حضرت

شخصى به نام خثيمه از امام صادق(عليه السلام) نقل مى كند كه آن حضرت فرمود: به دوستان ما سلام برسان، و آنان را به تقوى و عمل نيك سفارش كن، و بگو كه اشخاص سالم از بيماران عيادت كنند، و ثروتمندان به فقرا سركشى كنند، زندگان مردگان را به خانه قبر بدرقه و تشييع كنند، و افراد به خانه هاى يكديگر رفت و آمد داشته باشند و گفتگوى علوم دينى را برنامه خود قرار دهند، زيرا اين باعث ماندگارى امر ما «ولايت و امامت» است، خداوند بيامرزد بنده اى را كه امر ما را احياء كند. اى خثيمه آنان را آگاه كن كه ما در برابر فرمان خدا كارى براى آنان نمى توانيم انجام دهيم مگر آن كه عمل صالح داشته باشند، زيرا ولايت ما جز با پرهيزكارى حاصل نمى شود و شديدترين عذاب در قيامت براى مردمى است كه عدل و نيكى را براى مردم ستوده و خود به راهى ديگر رفته است.

شخص ديگرى مى گويد: به امام صادق(عليه السلام) گفتم: مرا وصيت كن، حضرت فرمود: تو را به تقواى الهى و پرهيز كارى، و عبادت، و سجده طولانى، و اداى امانت، و راستگويى، و خوش همسايگى وصيت مى كنم، زيرا سرلوحه برنامه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) همين بوده است، و بعد فرمود: در بين فاميل صله رحم به جا آوريد، مريض ها را عيادت كنيد، در تشييع جنازه هاى مؤمنين شركت كنيد، براى ما زينت باشيد و باعث سرشكستگى ما نشويد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 19 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بازدیدی از لوکیشن باشکوه فیلم «محمد رسول‌الله»

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)
شناسهٔ خبر: 2461055 جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۹
کم و کیف ساخت فیلم «محمد رسول‌الله» پرسش‌برانگیز بود و جز در مواردی، ساخت آن در سکوت خبری انجام شد اما پاسخ این پرسش‌ها در بازدید اهالی رسانه از لوکیشن فیلم «محمد رسول‌الله» داده شد.

به گزارش خبرنگارمهر، سفر یک روزه به دل تاریخ به دعوت و میزبانی محمدمهدی حیدریان مجری طرح و مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله» صورت گرفت؛ دعوتی که در ابتدا غافلگیر کننده به نظر می رسید اما در ادامه تحسین برانگیز و حیرت آور جلوه کرد.

سفر به دل تاریخ با لباس قرن بیست و یکم

اتوبوس های سبز رنگ در شهری شلوغ و در میان ترافیک صبحگاهی روز چهارشنبه 17 دی ماه منتظر بودند تا اهالی رسانه را که سالها در حیرت چرایی سکوت خبری فیلم «محمد رسول‌الله» بودند، برای بازدید به لوکیشن این فیلم سینمایی ببرند اما غافل از اینکه این سفر تنها پاسخی به سؤالات در ذهن مانده اهالی رسانه نیست بلکه سفری رویایی به دل تاریخ با لباس قرن بیست و یکم در محل تولد و زندگی حضرت محمد (ص) پبامبر دین اسلام است؛ زندگی‌ای که پیش از این در کتاب های تاریخ اسلام در طول دوران مدرسه در مقاطع مختلف تحصیلی، حتی در دوران دانشگاه در میان دروس عمومی در قالب درس 2 واحدی مرور کرده بودیم.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

شهرک پیامبر اعظم (ص) در 55 کیلومتری جاده تهران و قم با 220 هکتار مساحت واقع شده است. شهرکی که بر اساس مستندهای تاریخی زمان زندگی پیامبر از شهر مکه و مدینه ساخته شده بود.

تیرک های چوبی و خانه های کاه‌گلی و نمایی از زندگی پیامبر اسلام

محمدمهدی حیدریان مجری طرح فیلم «محمد رسول‌الله» به عنوان میزبان به استقبال حجت‌اله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر جشنواره سی و سوم فجر که در این پروژه سینمایی به عنوان مشاور نیز حضور داشت و جمعی از اهالی رسانه آمد و خطاب به خبرنگاران حاضر گفت: می دانم امروز با سؤالات فراوانی به شهرک سینمایی پیامبر اعظم(ص) آمده اید که امیدوارم ضمن بازدید از لوکیشن این فیلم سینمایی به مجموع سؤالات شما پاسخ داده شود.

سفر یک روزه مهمانان پروژه سینمایی «محمد رسول‌الله» از ورودی شهر مکه که 65 هکتار مساحت دارد به سمت شام آغاز شد. به گفته حیدریان شهر مکه ورودی های مختلفی به سمت عراق، شام و شهر بصرا داشته است.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

دروازه بزرگ شهر مکه و چشم اندازی از بیابانی گسترده با خانه های کاه‌گلی کوتاه قد و در ادامه نمایی از شکوه و عظمت کعبه خانه خدا زیباترین تصویری است که بدو ورود به شهرک پیامبر اعظم (ص) به چشم می خورد. در واقع زیبایی بازدید از لوکیشن فیلم «محمد رسول‌الله» این بود که تنها موقعیت جغرافیایی 2 شهر مکه و مدینه را پیش رو قرار نمی داد بلکه پلان به پلان زندگی حضرت محمد (ص) و خاندان رسول خدا را با فضاسازی های مناسب مقابل دید همگان می گذاشت و این جذابیت به خصوص برای شخصی که هیچگاه به سفر حج نرفته، دوچندان بود چراکه بدون هیچ پیش فرض و با ذهنیت بکر و دست نخورده به قلب تاریخ فرو برده می شد.

دو طرف ورودی شهر مکه بازار بزرگی دیده می شد که به گفته حیدریان این بازار قلب تجارت شهر مکه بوده و محل رفت و آمد تجار بزرگ این شهر به شمار می آمد. مردان اسب سوار و زنانی سبد به دست با لباس های عرب بی اعتنا به مهمانان تازه وارد در ابتدای ورودی بازار مکه ایستاده بودند و موقعیت ما نسبت به مردان و زنان عرب مانند این بود که به گذشته های بسیار دور و در قرن هایی که هیچگاه توسط انسان امروز دیده نشده، سفر کرده ایم.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

 حجره های کاه‌گلی با سبدهای حصیری پر از ادویه های عربی، نخستین المانی بود که از بازار عرب به چشم می خورد و درست در سمت چپ بازار ادویه، حجره های کوچکی با پارچه های رنگین دیده می شد که به عبارتی بازار پارچه مکه بود. موقعیت شهر مکه در فیلم «محمد رسول‌الله» از قبل از تولد پیامبر اسلام تا بازسازی کعبه توسط سران قریش به تصویر کشیده شده است.

محل کتابخانه شهرک تاریخی پیامبر اعظم (ص) نخستین مکانی بود که اهالی رسانه به آنجا رفتند تا ضمن شنیدن توضیحاتی درباره سازه های شهر مکه از مراحل آماده سازی شهرک که به صورت تصاویر بزرگ قاب گرفته شده بود، بازدید کنند.

طراحی صحنه با سازه های سبک اما مقاوم

محسن شاه ابراهیمی درباره ساخت و ساز و طراحی صحنه توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طراح اصلی فیلم «محمد رسول‌الله» میلژن کرکا کلژاکویچ هنرمند 63 ساله اهل کروات است. این طراح صحنه روش منحصر به فردی را در ساخت دکور این شهرک به کار گرفت. درواقع روش های به کارگرفته تا این لحظه در سینمای جهان اتفاق نادری است. پیش از این مجموع سازه ها با روش داربست و لوله ساخته می شد اما برای نخستین بار در طراحی صحنه از سازه های سبک ولی مقاوم استفاده کردیم که همانطور که گفتم سبک تازه ای در طراحی صحنه فیلم های تاریخی ارائه شده است و در مجموع برای این فیلم سینمایی 22 هکتار دکور ساخته شده است.  

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

کعبه دومین محلی بود که مورد بازدید قرار گرفت. زیبایی بازدید از کعبه در این بود که با نسیم ملایم همراه با سوز زمستانی و آسمان آبی و پاک، به نوعی چاشنی لذت بردن از فضای معنوی ایجاد شده بود. در واقع باد ملایم در سیاه چادر بزرگ با زری دوزی های زیبا می پیچید و شکوه و عظمت خانه خدا را دوچندان می کرد. گویی در یکی از روزهای خلوت نزدیک به اذان ظهر در شهر مکه به زیارت خانه خدا رفته ایم.

خانه «عبدالمطلب» پدربزرگ پیامبر (ص) از دیگر محل های بازدید بود. «دارالندوه» محل جمع شدن سران قریش و تصمیم گیری درباره اوضاع و احوال مکه از دیگر بخش هایی بود که مورد بازدید قرار گرفت. در واقع «دارالندوه» حکم مجلس فعلی و محل تصمیم گیری مسائل کلان این شهر بوده است.

خانه «ابولهب» عموی پیامبر که از ثروتمندان مکه نیز بوده است از دیگر مکان هایی بود که بازدید شد. این خانه مشرف به کعبه و یکی از خانه های مجلل آن دوران به شمار می رفت. پنجره های این خانه به شکل تمام و کمال مشرف به خانه خدا بود و هر پنجره ای زوایه ای دیده نشده از کعبه را نشان می داد.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

حیدریان در توضیح دلایل ساخت پنجره های مشبک گفت که در این فیلم تلاش شده به دلیل موقعیت جغرافیایی کعبه از نور طبیعی خورشید استفاده شود.

چاوشی خوانی و ذکر صلوات در محل تولد حضرت محمد (ص)

کاروان بازدید از شهرک سینمایی پیامبر در ادامه سفر یک روزه خود به «مولد النبی» محل تولد پیامبر (ص) می رسند. در این بخش از بازدید که با چاوشی خوانی و ذکر صلوات بر حضرت محمد (ص) همراه است، بخشهای مختلف محل زندگی حضرت دکورسازی شده است.

یکی از بخش های زیبا و دیدنی محل زندگی حضرت محمد (ص) اتاقی بود که حضرت در آن به دنیا آمده بود؛ اتاقی کوچک با گهواره ای زیبا که در ورودی اتاق با بوی گل محمدی عطر آگین شده بود و صدای صلوات را دوچندان کرده بود. بازدید از این مکان به نوعی استراحتگاه بازدید کنندگان نیز محسوب می شد و هر یک از بازدید کنندگان به فراخور حال خویش از فضای معنوی و عطرآگین محل تولد حضرت بهره می برد و زیر لب ذکر صلوات را زمزمه می کردند و برخی نیز صورت شان از اشک نمناک می شد.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

دروازه خروج از مکه به شهر بصرا باز می شد. این شهر یکی از مهمترین شهرهای تجاری در مسیر شام به شمار می رفت. در این شهر کلیسای بحیرا واقع شده است. کلیسایی که حضرت محمد (ص) در سن 12 سالگلی همراه با عموی خود در سفری به شام از انجا گذشت و بحیرا راهب دیر اولین نوید پیامبری حضرت را به ابوطالب عموی پیامبر داد.

اذان مغرب در گوش مدینه پیچید و سفر به عمق تاریخ پایان گرفت

در اثنای بازدید اذان ظهر به صدا درآمد و جماعت حاضر در محل شهرک پیامبر (ص) نماز ظهر را در شهر مکه به جا آوردند.

بخش دیگری از این بازدید به برگزاری نخستین نشست مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله» اختصاص داشت و پس از آن گشت و گذار کوتاهی در شهر مدینه انجام شد.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

روز از نیمه گذشته بود و هوا رو به تاریکی رفت و صدای اذان مغرب در گوش شهر مدینه پیچید و مهمانان، شهرک سینمایی پیامبر اعظم (ص) را ترک کردند تا طبق وعده حجت اله ایوبی رئیس سازمان سینمایی فیلم «محمد رسول‌الله» را در مراسم افتتاحیه سی و سومین جشنواره فیلم فجر نظاره گر باشند.

نشست خبری فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)

همچنین باید یاد آور شد علیرضا شجاع‌نوری بازیگر نقش «عبدالمطلب» پدربزرگ پیامبر (ص)، مهدی پاکدل بازیگر نقش «ابوطالب» عموی پیامبر(ص)، مینا ساداتی بازیگر آمنه مادر پیامبر (ص) و ساره بیات بازیگر نقش «حلیمه» دایه پیامبر (ص) از جمله بازیگران این فیلم سینمایی بودند که در بازدید یک روزه اهالی رسانه، آنها را همراهی کردند.

فیلم «محمد رسول‌الله» به کارگردانی مجید مجیدی از پیش از تولد پیامبر اسلام آغاز می شود و تا 12 سالگی حضرت را روایت می کند. صحنه‌های مربوط به وفات مادر رسول اکرم (ص) در روستای ابواء و صحنه‌های مربوط به دوران شیرخوارگی و خردسالی پیامبر در روستای سعدیه از بخش‌های جذاب و دیدنی فیلم هستند. فیلم «محمد رسول‌الله» با اولین سفر پیامبر به شام و رسیدن به صومعه بحیرا به پایان می‌رسد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 19 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

تکرار و مداومت داشتن بر چهار ذکری که در قرآن وارد شده است تاثیر بسیار زیادی در آرامش روح دارد.

خداوند در قرآن برای از بین بردن مسائل فکری در زندگی اذکاری را برای بندگان قرار داده است که اگر به این اذکار دقت کافی و عقیده داشته باشیم و از ته دل آنها را بیان کنیم؛ بدون تردید در آرامش ذهن و زندگی ما اثرگذار است. امام صادق (ع) در این زمینه فرموده است: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار کلمه پناه نمی‌برد!

در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر "حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ" (آل عمران ایه ۱۷۱) پناه نمی‌برد.

در صورتی که خداوند به دنبال ذکر یاد شده فرموده است: پس (آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند و تخویف شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زاید بر آن (سود در تجارت) بازگشتند و هیچگونه بدی به آنان نرسید. در شگفتم برای کسی که اندوهگین است چگونه به ذکر "لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِین" (سوره انبیاء آیه ۸۷) پناه نمی‌برد.

زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است: "پس ما یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مومنین را نجات می‌بخشیم." (سوره انبیاء آیه ۸۸)

در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر "افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد" (سوره غافر آیه ۴۴)... پناه نمی‌برد.

زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: "پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت." (سوره غافر آیه ۴۵)

در شگفتم برای کسی که طالب دنیا و زیبایی‌های دنیاست چگونه به ذکر "ماشاءالله لا قوه الا بالله" پناه نمی‌برد.

زیرا خداوند بعد از ذکر یاد شده فرموده است: "مردی که فاقد نعمت‌های دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمت‌ها برخوردار بود" فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود می‌دانی امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 16 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: هرکس بشارت ماه ربيع الاول را به من بدهد من هم بشارت بهشت را به او می دهم .

AWT IMAGE

ماه ربيع الاول آغاز شده است؛ ماهی که در آن حوادث تاريخی مهمی اتفاق افتاده است که از آن جمله، حادثه مهم و تاريخی ليله المبيت، هجرت حضرت محمد صلی الله عليه و آله از مکه به مدينه، ولادت پيامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق عليه السلام، ازدواج حضرت محمد صلی الله عليه و آله و سلم با حضرت خديجه عليها السلام، آغاز امامت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه و هلاکت يزيد بن معاويه از جمله حوادث فرخنده اين ماه است. همچنين غزوه بنی نضير در سال چهارم هجری، صلح امام حسن مجتبی عليه السلام با معاويه در سال 41 قمری، شهادت حضرت امام حسن عسگری عليه السلام در سال 260 قمری، واقعه احراق مکه در هنگام جنگ يزيد با عبدالله بن زبير در سال 64 قمری، حادثه صاحب زنج و قتل 300 هزار نفر از مردم بصره به دست موفق عباسی در سال 258 از ديگر حوادث مهم ماه ربيع الاول است.

مناسبت های ماه ربيع ‎الاول:

  شب اول ربيع الاول:

اين شب به نام «ليله المبيت» مزين است، در اين شب يک حادثه مهم تاريخی واقع شده است؛ در سال سيزدهم بعثت، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدينه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گرديد و اميرمؤمنان حضرت علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابيد و مشرکان قريش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ايشان در بستر آرميده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشيرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را ديدند که از آن بستر برخاست، بدين ترتيب، پيامبر گرامی اسلام(ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قريش نجات داد و امام علی(ع) نيز با اين فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ايشان نشان داد؛ اين در حالی بود که هر زمان ممکن بود کسی را که در آن بستر خوابيده بود به قتل برسانند. بنابراين آيه شريفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ يشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ; (سوره بقره، آيه 207) بعضی از مردمِ (با ايمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند; و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حق اميرالمومنين (ع) نازل شد. سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاريخ مسلمانان است و تحولی عظيم در جهان اسلام روی داد.

روز هشتم ربيع الاول:

 در روز هشتم اين ماه در سال 206 هجری قمری، شهادت امام حسن عسکری(ع) طبق روايتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجه بن الحسن ـ عجل الله تعالی فرجه الشريف ـ آغاز گرديد. روز دهم ربيع الاول: روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خديجه کبری(ع) است به همين مناسبت روزه اين روز به عنوان شکرگزاری مستحب شمرده شده است.

 روز دوازدهم ربيع الاول:

 اين روز مطابق نظر مرحوم شيخ کلينی و مسعودی و همچنين مشهور ميان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) است. همچنين در اين روز، رسول خدا (ص) بعد از 12 روز که مسير راه ميان مکه و مدينه را پيمودند وارد مدينه شدند و نيز روز انقراض دولت بنی مروان در سال 132 هجری قمری است.

روز چهاردهم ربيع الاول:

در سال 64 هجری قمری در چنين روزی، يزيد بن معاويه به هلاکت رسيد. وی پس از سه سال و نه ماه خلافت که همراه با جنايات عظيمی بود - که مهمترين آن واقعه کربلا و شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسين (ع) و يارانشان است - در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگيش به پايان رسيد; جنازه اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از آن نيست.

شب هفدهم ربيع الاول:

طبق روايات مشهور شيعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبياء رسول معظم اسلام (ص) است و شب بسيار مبارکی است. همچنين يکسال قبل از هجرت رسول خدا (ص)، در چنين شبی معراج آن حضرت صورت گرفت. روز هفدهم ربيع الاول: همان گونه که گفتيم مشهور ميان علمای اماميه آن است که روز هفدهم ربيع الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه (ص) است و معروف آن است که ولادتشان در مکه معظمه، واقع شده است و زمان ولادت آن حضرت هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سال عام الفيل بوده است. (عام الفيل سالی است که ابرهه با لشکرش که بر فيل سوار بودند به قصد تخريب کعبه آمد، ولی همگی نابود شدند و پيامبر مکرم اسلام در همان سالی به دنيا آمدند که اين رخداد به وقوع پيوست). همچنين در چنين روزی در سال 83 هجری قمری، ولادت امام صادق (ع) واقع شده است و از اين جهت نيز بر اهميت اين روز افزوده شده است.

اعمال ماه ربيع الاول:

اعمال مشترک اول هر ماه: دعای هنگاه رويت هلال، خواندن سوره حمد، نماز اول ماه و روزه گرفتن، اعمال مشترک اول هر ماه قمری هستند .

 روز اول ربيع الاول:

 علما گفته اند مستحب است، به شکرانه هجرت موفقيت آميز رسول خدا (ص) اين روز را روزه بگيرند و صدقه و انفاق و احسان کنند و همچنين زيارت آن بزرگوار، در اين روز مناسب است.

 روز دوازدهم ربيع الاول:

در اين روز خواندن دو رکعت نماز مستحب است که در رکعت اول بعد از خواندن سوره حمد، سه مرتبه سوره «قل يا ايها الکافرون»(سوره کافرون) و در رکعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل هو الله احد»(سوره توحيد) خوانده می‌شود.

روز هفدهم ربيع الاول:

 اين روز مطابق نظر مشهور علمای اماميه، روز ولادت رسول خدا (ص) و همچنين ميلاد امام صادق (ع) است و روزی است بسيار مبارک که دارای اعمالی است:

1) غسل؛ به نيت روز هفدهم ربيع الاول.

 2) روزه؛ که برای آن فضيلت بسياری نقل شده است، از جمله در رواياتی از ائمه معصومين(عليهم السلام)آمده است: کسی که اين روز را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه يکسال را مقرر می فرمايد.

 3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مؤمنان و به زيارت مشاهد مشرفه رفتن (اماکن زيارتی).

 4) زيارت رسول خدا (ص) از دور و نزديک; در روايتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زيارت کند مانند کسی است که به هنگام حياتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی توانيد مرا از نزديک زيارت کنيد، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستيد (که به من می رسد).

 5) زيارت امير مؤمنان، حضرت علی (ع) نيز در اين روز مستحب است با همان زيارتی که امام صادق (ع) در چنين روزی کنار ضريح شريف آن حضرت (ع) ايشان را زيارت کردند.

 6) تکريم، تعظيم و بزرگداشت اين روز بسيار بجا است، مرحوم «سيد بن طاووس»، در کتاب اقبال، در تکريم و تعظيم اين روز به خاطر ولادت شخص اول عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (ص) سفارش بسيار کرده است. بنابراين، سزاوار است مسلمانان با برپايی جشن ها و تشکيل جلسات، هرچه بيشتر با شخصيت نبی مکرم اسلام (ص)، سيره و تاريخ زندگی ايشان آشنا شوند و از آن، برای ساختن جامعه‌ای اسلامی و محمدی بهره کامل گيرند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 2 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

زندگی نامه حضرت محمد,زندگینامه حضرت محمد,بیوگرافی حضرت محمد,حضرت محمد

نام: محمد بن عبد الله

حضرت محمد (ص) در تورات و برخى كتب آسمانى «احمد» ناميده شده است. آمنه، دختر وهب، مادر حضرت محمد (ص) پيش از نامگذارىِ فرزندش توسط عبدالمطلب به محمّد، وى را «احمد» ناميده بود.

كنيه حضرت محمد (ص): ابوالقاسم و ابوابراهيم.

القاب حضرت محمد (ص): رسول اللّه، نبى اللّه، مصطفى، محمود، امين، امّى، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذير، بشير، مبين، كريم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذكّر، يس، طه‏ و...

منصب حضرت محمد (ص): آخرين پيامبر الهى، بنيان‏گذار حكومت اسلامى و نخستين معصوم در دين مبين اسلام.

تاريخ ولادت حضرت محمد (ص): روز جمعه، هفدهم ربيع الاول عام الفيل برابر با سال 570 ميلادى (به روايت شيعه). بيشتر علماى اهل سنّت تولد آن حضرت را روز دوشنبه دوازدهم ربيع الاول آن سال دانسته‏اند.

عام الفيل، همان سالى است كه ابرهه، با چندين هزار مرد جنگى از يمن به مكه يورش آورد تا خانه خدا (كعبه) را ويران سازد و همگان را به مذهب مسيحيت وادار سازد؛ اما او و سپاهيانش در مكه با تهاجم پرندگانى به نام ابابيل مواجه شده، به هلاكت رسيدند و به اهداف شوم خويش نايل نيامدند. آنان چون سوار بر فيل بودند، آن سال به سال فيل (عام الفيل) معروف گشت.

محل تولد حضرت محمد (ص): مكه معظمه، در سرزمين حجاز (عربستان سعودى كنونى).

نسب پدرى حضرت محمد (ص): عبدالله بن عبدالمطلب (شيبة الحمد) بن هاشم (عمرو) بن عبدمناف بن قصّى بن كلاب بن مرّة بن كعب بن لوىّ بن غالب بن فهر بن مالك بن نضر (قريش) بن كنانة بن خزيمة بن مدركة بن الياس بن مضر بن نزار بن معد بن عدنان.

حضرت محمد (ص) روايت شده است كه هرگاه نسب من به عدنان رسيد، همان جا نگاه داريد و از آن بالاتر نرويد. اما در كتاب‏هاى تاريخى، نسب آن حضرت تا حضرت آدم(ع) ثبت و ضبط شده است كه فاصله بين عدنان تا حضرت اسماعيل، فرزند ابراهيم خليل الرحمن(ع) به هفت پشت مى‏رسد.

مادر حضرت محمد (ص): آمنه، دختر وهب بن عبد مناف.

اين بانوى جليل القدر، در طهارت و تقوا در ميان بانوان قريشى، كم‏ نظير و سرآمد همگان بود. وى پس از تولد حضرت محمّد(ص) دو سال و چهارماه و به روايتى شش سال زندگى كرد و سرانجام، در راه بازگشت از سفرى كه به همراه تنها فرزندش، حضرت محمّد(ص) و خادمه‏اش، ام ايمن جهت ديدار با اقوام خويش عازم يثرب (مدينه) شده بود، در مكانى به نام «ابواء» بدرود حيات گفت و در همان جا مدفون گشت.

و چون عبدالله، پدر حضرت محمد(ص) دو ماه (و به روايتى هفت ماه) پيش از ولادت فرزندش از دنيا رفته بود، كفالت آن حضرت را جدش، عبدالمطلب به عهده گرفت. نخست وى را به ثويبه (آزاد شده ابولهب) سپرد تا وى را شير دهد و از او نگه‏دارى كند؛ اما پس از مدتى وى را به حليمه، دختر عبدالله بن حارث سعديه واگذار كرد. حليمه گرچه دايه آن حضرت بود، اما به مدت پنج سال براى وى مادرى كرد.

زندگی نامه حضرت محمد,زندگینامه حضرت محمد,بیوگرافی حضرت محمد,حضرت محمدزندگی نامه حضرت محمد (ص)

مدت رسالت و زمامدارى حضرت محمد (ص): از 27 رجب سال چهلم عام الفيل (610 ميلادى)، كه در سن چهل سالگى به رسالت مبعوث شده بود، تا 28 صفر سال يازدهم هجرى، كه رحلت فرمود، به مدت 23 سال عهده‏دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص)  علاوه بر رسالت، به مدت ده سال امر زعامت و زمامدارى مسلمانان را پس از مهاجرت به مدينه طيبه بر عهده داشت.

همسران حضرت محمد (ص):

1. خديجه بنت خويلد.

2. سوده بنت زمعه.

3. عايشه بنت ابى بكر.

4. امّ شريك بنت دودان.

5. حفصه بنت عمر.

6. ام حبيبه بنت ابى سفيان.

7. امّ سلمه بنت عاتكه.

8. زينب بنت جحش.

9. زينب بنت خزيمه.

10. ميمونه بنت حارث.

11. جويريه بنت حارث.

12. صفيّه بنت حىّ بن اخطب.

نخستين زنى كه افتخار همسرى حضرت محمد (ص) را يافت، خديجه بنت خويلد بود. حضرت محمّد(ص) پيش از رسيدن به مقام رسالت، در سن 25 سالگى با اين بانوى بزرگوار ازدواج نمود.

خديجه كبرى (س) با موقعيت و اموال خويش، خدمات شايانى به پيامبر اكرم(ص) در اظهار رسالتش كرد. اين بانوى بزرگ، از افتخارات زنان عالم است و در رديف بانوان قدسى، همانند مريم و آسيه، قرار دارد. حضرت محمد (ص) به احترام خديجه كبرى (س) تا هنگامى كه وى زنده بود، با هيچ زن ديگرى ازدواج نكرد. همو بود كه دردها و رنج‏هاى پيامبر(ص) را، كه سران شرك و كفر متوجه آن حضرت مى‏كردند، تسلّى داده و او را در رسالت و نبوتش يارى می‏داد.

خديجه كبرى(س) به خاطر مقام و منزلتى كه در اسلام به دست آورده بود، مورد لطف و عنايت مخصوص پروردگار جهانيان قرار گرفت. به همين جهت روزى جبرئيل امين به محضر پيامبر اكرم(ص) شرفياب شد و گفت: اى محمد! سلام خدا را به همسرت خديجه برسان. پيامبر اكرم(ص) به همسرش فرمود: اى خديجه! جبرئيل امين از جانب خداوند متعال به تو سلام مى‏رساند. خديجه گفت: «اللّه السّلام و منه السّلام و على جبرئيل السّلام».

حضرت خديجه (س) در ايام همسرى با حضرت محمد (ص) از احترام ويژه رسول‏ خدا(ص) برخوردار بود و پيامبر(ص) نيز همسرى مهربان و وفادار براى او بود. آن حضرت پس از وفات خديجه (در رمضان سال دهم بعثت) همواره از او به نيكى ياد می‏كرد.

از عايشه، سومين حضرت محمد (ص)، روايت شده است:

«كانَ رَسُولُ اللّهِ(ص) لايَكادُ يَخْرُجُ مِنَ الْبَيْتِ حَتّى يَذْكُرَ خَديجَةَ فَيَحْسَنُ الثَّناءِ عَلَيْها، فَذَكَرها يَوْماً مِنَ الْاَيّامِ فَادْرَكَتْني الْغَيْرةَ، فَقُلْتُ: هَلْ كانَتْ اِلاّ عَجُوزاً وَقَدْ اَبْدَلَكَ اللّهُ خَيْراً مِنْها، فَغَضَبَ حَتّى‏ اهْتَزَّ مَقْدَمُ شَعْرِهِ مِنَ الغَضَبِ‏. (1)

حضرت محمد (ص) هيچ‏گاه از خانه بيرون نمی‏رفت مگر اين كه يادى از خديجه مى‏كرد و از او به نيكى نام مى‏برد. يك روز كه حضرت محمد (ص) از خديجه (س) ياد كرده و خوبى‏هاى او را بيان میكرد، غيرت زنانگى بر من غالب شد و به پيامبر(ص) گفتم: آيا او يك پيرزن بيشتر بود و حال آن كه خداوند بهتر از آن (يعنى عايشه) را به تو داده است؟ پيامبر اكرم(ص) از اين گفتار من، خشمگين شد، به طورى كه موهاى جلوى سرش از شدت خشم به حركت درآمد.

  زندگی نامه حضرت محمد (ص)


فرزندان حضرت محمد (ص):

 الف) پسران ان حضرت محمد (ص):

1. قاسم. او پيش از بعثت پيامبر اكرم(ص) تولد يافت. از اين رو پيامبر(ص) را ابوالقاسم ناميدند.

2. عبدالله. اين كودك چون پس از بعثت به دنيا آمده بود، وى را «طيّب» و «طاهر» مى‏گفتند.

3. ابراهيم. او در اواخر سال هشتم هجرى متولد شد و در رجب سال دهم هجرى وفات يافت.

عبدالله و قاسم از خديجه كبرى (س) و ابراهيم از ماريه قبطيه متولد شدند. وهرسه آنان در سنين كودكى از دنيا رفتند.

ب) دختران حضرت محمد (ص):

1. زينب (س). 2. رقيه (س). 3. ام كلثوم (س). 4. فاطمه زهرا (س).

دختران حضرت محمد (ص) همگى از حضرت خديجه(س) متولد شدند و تمام فرزندان رسول خدا(ص) جز فاطمه زهرا (س) پيش از رحلت آن حضرت، از دنيا رفته بودند. تنها فرزندى كه از آن حضرت در زمان رحلتش باقى مانده بود، فاطمه زهرا(س)، آخرين دختر وى بود. اين بانوى مكرّمه، افتخار بانوان عالم، بلكه همه انسان‏ها و مورد تقديس و تكريم فرشتگان عرشى است. همو است كه مادر سبطين و امّ الأئمة المعصومين(ع) است.

گرچه پيامبر اسلام(ص) به تمام خاندان مؤمن خويش علاقه‏مند بود، اما در ميان همسرانش بيش از همه، به خديجه كبرى (س) و در ميان فرزندانش بيش از همه، به فاطمه زهرا (س) علاقه‏مند بوده و اظهار محبت و لطف میفرمود.

 

زندگی نامه حضرت محمد (ص)

آغاز بعثت حضرت محمد (ص):

محمد امين ( ص ) قبل از شب 27 رجب در غار حرا به عبادت خدا و راز و نياز با آفريننده جهان مي پرداخت و در عالم خواب رؤياهايی مي ديد راستين و برابر با عالم واقع . روح بزرگش برای پذيرش وحی - کم کم - آماده مي شد .

درآن شب بزرگ جبرئيل فرشته وحی مأمور شد آياتی از قرآن را بر محمد ( ص ) بخواند و او را به مقام پيامبری مفتخر سازد . سن محمد ( ص ) در اين هنگام چهل سال بود . در سکوت و تنهايی و توجه خاص به خالق يگانه جهان جبرئيل از محمد ( ص ) خواست اين آيات را بخواند : " اقرأ باسم ربک الذی خلق . خلق الانسان من علق . اقرأ وربک الاکرم . الذی  علم بالقلم . علم الانسان ما لم يعلم " . يعنی : بخوان به نام پروردگارت که آفريد . او انسان را از خون بسته آفريد . بخوان به نام پروردگارت که گرامي تر و بزرگتر است . خدايی که نوشتن با قلم را به بندگان آموخت . به انسان آموخت آنچه را که نمي دانست .

زندگی نامه حضرت محمد,زندگینامه حضرت محمد,بیوگرافی حضرت محمد,حضرت محمدزندگی نامه حضرت محمد (ص)

حضرت محمد (ص) - از آنجا که امی و درس ناخوانده بود - گفت : من توانايی  خواندن ندارم . فرشته او را سخت فشرد و از او خواست که " لوح " را بخواند . اما همان جواب را شنيد - در دفعه سوم - محمد ( ص ) احساس کرد مي تواند " لوحی " را که در دست جبرئيل است بخواند . اين آيات سرآغاز مأموريت بسيار توانفرسا و مشکلش بود .

جبرئيل مأموريت خود را انجام داد و محمد ( ص ) نيز از کوه حرا پايين آمد و به سوی خانه خديجه رفت . سرگذشت خود را برای همسر مهربانش باز گفت . خديجه دانست که مأموريت بزرگ " محمد " آغاز شده است . او را دلداری و دلگرمی داد و گفت : " بدون شک خدای مهربان بر تو بد روا نمي دارد زيرا تو نسبت به خانواده و بستگانت مهربان هستی و به بينوايان کمک مي کنی و ستمديدگان را ياری مي نمايی " . سپس محمد ( ص ) گفت : " مرابپوشان " خديجه او را پوشاند .

حضرت محمد (ص) اندکی به خواب رفت . خديجه نزد " ورقة بن نوفل " عمو زاده اش که از دانايان عرب بود رفت ، و سرگذشت محمد ( ص ) را به او گفت . ورقه در جواب دختر عموی خود چنين گفت : آنچه برای محمد ( ص ) پيش آمده است آغاز پيغمبری  است و " ناموس بزرگ " رسالت بر او فرود مي آيد . خديجه با دلگرمی به خانه برگشت .

معراج حضرت محمد (ص):

پيش از هجرت به مدينه که در ماه ربيع الاول سال سيزدهم بعثت اتفاق افتاد، دو واقعه در زندگی حضرت محمد (ص) پيش آمد که به ذکر مختصری از آن مي پردازيم : در سال دهم بعثت "معراج " پيغمبر اکرم (ص ) اتفاق افتاد و آن سفری بود که به امر خداوند متعال و بهمراه امين وحی (جبرئيل ) و بر مرکب فضا پيمايی به نام "براق " انجام شد.

حضرت محمد (ص) اين سفر با شکوه را از خانه ام هانی خواهر امير المومنين علی (ع ) آغاز کرد و با همان مرکب به سوی بيت المقدس يا مسجد اقصی روانه شد، و از بيت اللحم که زادگاه حضرت مسيح است و منازل انبيا (ع ) ديدن فرمود.

سپس سفر آسمانی خود را آغاز نمود و از مخلوقات آسمانی و بهشت و دوزخ بازديد به عمل آورد، و در نتيجه از رموز و اسرار هستی و وسعت عالم خلقت و آثار قدرت بی پايان حق تعالی آگاه شد و به "سدرة المنتهي " رفت و آنرا سراپا پوشيده از شکوه و جلال و عظمت ديد. سپس از همان راهی  که آمده بود به زادگاه خود "مکه " بازگشت و از مرکب فضا پيمای خود پيش از طلوع فجر در خانه "ام هاني " پائين آمد.

به عقيده شيعه اين سفر جسمانی بوده است نه روحانی چنانکه بعضی  گفته اند. در قرآن کريم در سوره "اسرا" از اين سفر با شکوه بدين صورت ياد شده است : "منزه است خدايی که شبانگاه بنده خويش را از مسجد الحرام تا مسجد اقصی که اطراف آن را برکت داده است سير داد، تا آيتهای  خويش را به او نشان دهد و خدا شنوا و بيناست ". در همين سال و در شب معراج خداوند دستور داده است که امت پيامبر خاتم (ص ) هر شبانه روز پنج وعده نماز بخوانند و عبادت پروردگار جهان نمايند، که نماز معراج روحانی مومن است .

اصحاب و ياران حضرت محمد (ص):

پيامبر اسلام(ص) چه در مكّه معظمه و چه در مدينه، داراى اصحاب و ياران باوفايى بود كه برخى از آنان پيش از آن حضرت و برخى ديگر پس از ايشان از دنيا رفتند و تعداد آنان به هزاران نفر مى‏رسد. در اين جا به نام برخى از صحابه مشهور آن حضرت اشاره می‏شود:

1. على بن ابى‏طالب(ع).

2. ابوطالب بن عبد المطلب.

3. حمزة بن عبدالمطلب.

4. جعفربن ابى‏طالب.

5. عباس بن عبدالمطلب.

6. عبداللّه بن عباس.

7. فضل بن عباس.

8. معاذبن جبل.

9. سلمان فارسى.

10. ابوذر غفارى (جندب بن جناده).

11. مقداد بن اسود.

12. بلال حبشى.

13. مصعب بن عمير.

14. زبير بن عوام.

15. سعد بن ابى وقاص.

16. ابو دجانه.

17. سهل بن حنيف.

18. سعد بن معاذ.

19. سعد بن عباده.

20. محمد بن مسلمه.

21. زيد بن ارقم.

22. ابو ايوب انصارى.

23. جابر بن عبدالله انصارى.

24. حذيفة بن يمان عنسى.

25. خالد بن سعيد اموى.

26. خزيمة بن ثابت انصارى.

27. زيد بن حارثه.

28. عبدالله بن مسعود.

29. عمار بن ياسر.

30. قيس بن عاصم.

31. مالك بن نويره.

32. ابوبكر بن ابى قحافه.

33. عثمان بن عفان.

34. عبدالله بن رواحه.

35. عمر بن خطّاب.

36. طلحة بن عبيدالله.

37. عثمان بن مظعون.

38. ابو موسى اشعرى.

39. عاصم بن ثابت.

40. عبدالرحمن بن عوف.

41. ابوعبيده جراح.

42. ابو سلمه.

43. ارقم بن ابى ارقم.

44. قدامة بن مظعون.

45. عبدالله بن مظعون.

46. عبيدة بن حارث.

47. سعيد بن زيد.

48. خَبّاب بن اَرَت.

49. بريده اسلمى.

50. عثمان بن حنيف.

51. ابو هيثم تيهان.

52. ابىّ بن كعب.

تاريخ و سبب رحلت حضرت محمد (ص):

دوشنبه 28 صفر، بنا به روايت بيشتر علماى شيعه و دوازدهم ربيع الاول بنا به قول اكثر علماى اهل سنّت، در سال يازدهم هجرى، در سن 63 سالگى، در مدينه بر اثر زهرى كه زنى يهودى به نام زينب در جريان نبرد خيبر به آن حضرت خورانيده بود. معروف است كه پيامبر اسلام(ص) در بيمارىِ وفاتش مى‏فرمود: اين بيمارى از آثار غذاى مسمومى است كه آن زن يهودى پس از فتح خيبر براى من آورده بود.

محل دفن حضرت محمد (ص):

مدينه مشرفه، در سرزمين حجاز (عربستان سعودى كنونى) در همان خانه‏اى كه وفات يافته بود. هم اكنون مرقد مطهر آن حضرت، در مسجد النبى قرار دارد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 28 آذر 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

در زمان امام صادق (ع)حکام آن زمان مذهب‌های مختلفی ایجاد کردند تا مردم به آن گرایش پیدا کنند و امام صادق (ع) توانستندحقایق بیشتری از دین اسلام ر بیان کننداز این رو پیروان ایشان جعفری نامیده شدند.

امام صادق

خداوند همه رسولانش را به صورت پی در پی برای هدایت انسان ها فرستاده است که آخرین آنها پیامبر اسلام (ص) بوده است. پیامبر هر سخنی را در بیان معارف گفته باشد از طرف خداوند بوده است و وحی الهی است و در قرآن کریم آمده است که اگر پیامبر کلامی را ازخود بگوید او را مؤاخذه می‌کنیم.به همان دلیل که خداوند پیامبران را در گذشته برای هدایت بشر فرستاده است، در زمان ما هم باید کسی باشد که راهنما و هادی برای انسان‌ها باشد. دین اسلام، آخرین دین خداوند است گفت: پیامبر باید از طرف خداوند جانشینی داشته باشد که این مسئله مهم در روز غدیر از طرف خدا و به دست پیامبر صورت گرفت و پیامبر اسلام (ص) علاوه بر امام علی (ع)، دیگر امامان معصوم را به مردم معرفی کردند.در بسیاری از کتب اهل سنت، خلفای پیامبر دوازده نفر عنوان شده‌اند از جمله در حدیث جابربن عبدالله انصاری، پیامبر اکرم (ص) امامان معصوم را به ترتیب برای جابر می‌گوید و در این حدیث، پیامبر اکرم (ص) لقب صادق را به امام جعفر صادق (ع) داده است. 

ویژگی‌های امامان معصوم (ع)

 همه امامان دارای سه ویژگی بودند اند و آن سه ویژگی عبارتند از : قرآن کریم کتاب خدا و حجت اسلام بر مردم است، هر امامی باید علم کامل به حقایق قرآن داشته باشد و به تمام حقایق آن آگاه باشد تا بتواند امامت کند. خداوند در قرآن می فرماید که در قرآن همه چیز بیان شده است.

امام صادق (ع) می‌فرماید که من به تمام حقایق قرآن آگاه هستم و عظمت علم امام در اینجا معلوم می‌شود، زیرا امام اگر حرفی بگوید که خداوند نگفته است حرف او نمی‌تواند حجت باشد و نمی‌تواند امام باشد.در بسیاری از روایات آمده است که کتابی به نام "علی" نزد اهل بیت قرار دارد که در زمان پیامبر اسلام و به املای رسول خدا و دست خط امام علی (ع) نوشته شده است و در آن تمام قرآن با شأن نزول و تفسیر و توضیح بیان شده است که در روایات آمده است. این کتاب در نزد اهل بیت بوده و در بعضی اوقات که بعضی از اطرافیان از امامی می‌خواستند که دلیل صحبت خود را بگویند حضرت آن کتاب را می‌آوردند و موضوع را نشان می‌دادند.

  دومین ویژگی امامان  اهل بیت معصوم بودن آنان هست یعنی هیچ خطا و اشتباهی و هیچ انحرافی در آنها وجود ندارد به طوری که خداوند در قرآن آیه تطهیر را بیان کرده است که خداوند اراده کرده است که آنها را پاک قرار دهد و لذا آنها در بیان احکام الهی دچار هیچ انحرافی نمی‌شوند. 

قدرت اجرای احکام را سومین ویژگی امام ذکر کرد و بیان کرد: قانون جامع و علم الهی باید مجری مقتدر داشته باشد که این موضوع در زمان خلافت امام علی (ع) دیده شده است.

 

ویژگی‌های شخصیتی امام جعفر صادق (ع)

 درزمان امام صادق (ع) مطالبی در مقام آن حضرت گفته شده است که بعضی از این مطالب از زبان بزرگان اهل تسنن است. 

 مالک بن انس که یکی از پیشوایان اهل تسنن است درباره ویژگی های شخصیتی آن امام سخنان زیادی گفته است از جمله این که در کتاب خصال صفحه 167می گوید که آن حضرت مهربان بودند و همواره تبسمی ملایم بر لب داشتند، زمانی که آن حضرت حدیثی ازپیامبر اسلام (ص) نقل می‌کرد باوضو بود، هرگز در مسائل بی فایده سخن نمی گفت، وی با داشتن تقوا هرگز خود را از حلال الهی محروم نمی کرد ، او در راه خداوند از سرزنش دیگران هراسی نداشت و در زندگی خصوصی و عمومی او جز خداوند کسی تأثیرگذار نبود.

  همچنین در کتاب مناقب آل ابی‌طالب جلد سوم به نقل از مالک بن انس آمده است که "هیچ چشمی ندیده است و به گوش هیچ کسی نخورده است و به قلب کسی خطور نکرده است که کسی بافضیلت‌تر ازجعفر صادق (ع) باشد از جهت فضیلت و از جهت علم و از جهت عبادت و ورع".

در جلد 47 کتاب بحار الانوار آمده است که امام جعفر صادق (ع) به مانند جدش امام علی (ع) شب‌ها کیسه‌ای از نان و خرما به پشت می‌گرفتند و به صورت ناشناس به مناطق فقیرنشین می‌رفتند و بین فقرا تقسیم می‌کردند که این علاوه بر عنایات و الطاف امام بوده است.  امام صادق مذهبی را تأسیس نکردند گفت: در زمان امام صادق (ع) حکام آن زمان مذهب‌های مختلفی در کنار اهل بیت ایجاد کردند تا مردم به آن گرایش پیدا کنند.

مذهب حقیقی، اسلام ناب است که از طرف اهل بیت معرفی شود افزود: از آنجا که در اواسط عمر امام صادق (ع) پایان حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت عباسیان بود امام جعفر صادق (ع) توانستند که حقایق بیشتری از دین اسلام را بیان کنند و با توجه به گسترش فرقه‌های مختلف، پیروان امام جعفر صادق (ع)، جعفری نامیده می شدند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 31 مرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , me88.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com